Baiminosi be reikalo

Antradienį Lietuvos tenisininkai parskrido į tėvynę ryškiai nudegę Afrikos saulės atokaitoje ir neslėpdami pergalingų šypsenų.

Po permainingos kovos rezultatu 3:2 PAR rinktinę parklupdę lietuviai pratęsė žygį Deviso taurės II grupės Europos-Afrikos zonoje, kuris prasidėjo kovą pirmame etape 5:0 sutriuškinus norvegus.

Tiesa, į tėvynę kartu su Ričardu Berankiu, Luku Mugevičiumi ir Mantu Bugailiškiu negrįžo pergalingą tašką padėjęs Laurynas Grigelis, kuris iš PAR išvyko tiesiai į turnyrą Turkijoje.

„Laurynas puikiai „ištraukė“ lemiamą mačą. Vienu metu iniciatyvą jau turėjo jo priešininkas, bet Laurynas atsitiesė ir nugalėjo. Apskritai, esame labai patenkinti savo žaidimu ir tuo, kad turėsime progą vėl susitikti rugsėjį“, – akistatą PAR įvertino R. Berankis.

Pirmoji šalies raketė neslėpė, jog žaisti 1,5 km virš jūros lygio iškilusiose aukštikalnėse buvo nelengva.

Užtat prisitaikyti prie specialiai aukštikalnėms skirtų kamuoliukų lietuviams nė nereikėjo, kadangi jie nuo įprastinių skyrėsi tik pakuote.

„Kalbėjomės tarpusavyje, kad kamuoliukai galėtų būti net ir minkštesni, nes lėkė jie iš tiesų baisiai greitai. Gerai, kad nuvažiavome į PAR truputį anksčiau ir turėjome laiko priprasti“, – DELFI pasakojo R. Mugevičius.

Rinktinės kapitonas dėkojo šeimininkams už svetingą priėmimą ir profesionalų varžybų organizavimą, kurio, jo žodžiais, negalima nė lyginti su Norvegijoje vykusiu pirmo etapo susitikimu. Nesijausti vienišiems Centurione tenisininkams padėjo ir vietos lietuviai, palaikę tautiečius aikštyno tribūnose.

Tačiau pastabų R. Mugevičius turėjo teisėjams. Anot jo, varžybų vyriausiojo teisėjo ataskaitoje buvo pripažinta, kad šįkart teisėjaujant neišvengta klaidų.

„Nenoriu daug kalbėti apie teisėjavimą... Gal netyčiomis taip išeidavo, bet lemiamais momentais pasitaikė klaidelių. Šiokių tokių nesklandumų dėl to buvo“, – neslėpė teniso specialistas.

Bosniai – pajėgesni nei svajonę sužlugdę slovėnai?

Trečiame Deviso taurės etape lietuviai rugsėjo 12-14 dienomis išvykoje susikaus su Bosnija ir Hercegovina, kuri praėjusį savaitgalį 3:2 palaužė Suomiją. Dalyvauti šioje akistatoje prižadėjo tiek R. Berankis, tiek L. Grigelis.

Susitikimo nugalėtojai pelnys vieną iš dviejų kelialapių į kitų metų Deviso taurės I grupę.

Galimybę pakilti aukštyn Lietuvos rinktinė pelnė antrą kartą istorijoje. Prieš ketverius metus R. Berankis, L. Grigelis ir kompanija trečiame etape Vilniuje apmaudžiai 2:3 nusileido slovėnams.

Paklaustas, ar daugiau patirties įgavusiems Lietuvos ekipos lyderiams užduotis šįkart gali būti lengvesnė, R. Mugevičius susimąstė.

„Manau, kad bosniai šiek tiek stipresni nei tuomečiai slovėnai. Mūsų komandoje pavardės – tos pačios, bet mačas vyks už pusmečio, o nei sveikatos būklė, nei sportinė forma vietoje nestovi. Daug kas priklausys ir nuo to, ant kokios dangos žaisime. Mums parankesnė būtų sintetinė danga, o bosniai puikiai jaučiasi ir ant grunto. Bet laimėti – realu.

Ar esame jau pasiruošę žaisti I grupėje? Aišku, mūsų jaunimas dar turėtų pasitempti, tam jie galbūt dar per jauni. Bet praeis metai kiti, ir pagalba lyderiams turėtų atsirasti“, – sakė R. Mugevičius.

Tuo tarpu R. Berankis gerai žino abu pagrindinius bosnių žaidėjus – Damirą Džumhurą (159 vieta ATP reitinge) ir Mirzą Bašičių (ATP-253), bet prognozuoti mačo baigties nesiryžta.

„D. Džumhurą šiemet nugalėjau turnyre Brisbene per du setus. Su M. Bašičiumi yra tekę tik treniruotis. Abu jie – pažįstami, o kaip ten bus, pasakyti sunku“, – svarstė R. Berankis.

Geriausias Lietuvos tenisininkas ketina kelias artimiausias dienas ilsėtis tėvynėje, o vėliau išvyks į savaitės trukmės treniruočių stovyklą ir balandžio pabaigoje grunto sezoną pradės ATP-250 serijos turnyru Bukarešte (Rumunija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)