Kova truko 3 valandas ir 1 minutę .

Tačiau Laurynas Grigelis antrame susitikime su Damiru Džumhuru (ATP-113) trečiame sete patyrė nugaros traumą ir ketvirto pradžioje nutarę nutraukti kovą. Tiesa, mūsiškis tuo metu buvo stipriai atsilikęs nuo varžovo setais 1:3 (7:6 (7:5), 1:6, 1:6, 0:1). Priešprieša truko daugiau negu 2 val.

Taigi po pirmos dienos varžybų mače lygu 1:1. Šeštadienį laukia dvejetų rungtis.

Rezultatas:

Bosnija ir Hercegovina - Lietuva - 1:1.

Penktadienis

Mirza Bašič (ATP-304) – Ričardas Berankis (ATP-124) - 2:3 (7:5, 6:3, 4:6, 4:6, 4:6).

Damir Džumhur (ATP-113) – Laurynas Grigelis (ATP-236) - 3:1 6:7 (5:7), 6:1, 6:1, 1:0, - lietuvis nebaigė mačo dėl traumos.

R. Berankis vargo penkis setus

Pirmas setas vyko lygiai ir po 10 geimų buvo lygu 5:5. Tada M. Bašičius laimėjo tašką savo padavimais (6:5), o paskui atliko ir „break'ą“, servuojant R. Berankiui (7:5).

Antrame sete iniciatyva visiškai priklausė bosniui. Jis jau partijos pradžioje atliko du „break'us“ iš eilės, išsiveržė į priekį 4:2 ir užtikrintai laimėjo - 6:3.

Nors R. Berankis prastai pradėjo trečią setą ir iš karto pralaimėjo tašką per savo padavimus (0:1), vėliau susikaupė, atliko „break'ą“ aštuntame geime ir perėmė iniciatyvą (4:4). Toliau mūsiškis laimėjo keturis geimus iš eilės, triumfavo šiame sete 6:4 ir sušvelnino mačo santykį 1:2.

Ketvirtas setas buvo trečio kopija. M. Bašičius iš karto atliko „break'ą“ (1:0). Vėliau, ketvirtame ir penktame geimuose lietuvis ir bosnis apsikeitė taškais per varžovo padavimus ir priešininkas vėl pirmavo 4:2. Tada R. Berankis, tarsi, įjungė aukštesnę pavarą ir vėl laimėjo keturis geimus iš eilės ir setą 4:6. Lietuvis išlygino rezultatą 2:2.

Penkto seto ketvirtame geime R. Berankis atliko break'ą ir po savo padavimų jau įtikinamai pirmavo 4:1, bet bosnis atsitiesė ir po savo „break'o“ priartėjo 4:5. Šiame epizode TV kameros užfiksavo, kaip bosnių linijos teisėjas, akivaizdžiai suklydęs lietuvio nenaudai, patenkintas mirktelėjo savo kolegai. Beje, tenise linijos teisėjai dažnai klysta, nes kamuoliuko greitis - milžiniškas, bet tos klaidos nebūną sąmoningos. Vis dėlto R. Berankis baigė savo pradėtą darbą ir laimėjo setą 6:4 ir dvikovą 3:2.

Žaidėjams prieš kelis mėnesius jau teko išmėginti savo jėgas tarpusavyje: Bukarešte vykusioje dvikovoje R. Berankis nugalėjo varžovą 5:7, 6:4, 6:2.

L. Grigelį pristabdė teisėjai ir trauma

L. Grigelis puikiai pradėjo antrą susitikimą su pirma bosnių rakete D. Džumhuru ir laimėjo pirmą setą po „tie-break'o“ 7:6 (7:5). Tiesa, mūsiškis daug energijos ir nervų iššvaistė nuolatiniams ginčams su dažnai klydusiais teisėjais. Praradęs savitvardą L. Grigelis beveik be kovos pralaimėjo antrą ir trečią setus tuo pačiu rezultatu 1:6. Trečio seto penktame geime lietuvis dar patyrė nugaros traumą. L. Grigelis dar bandė tęsti kovą ir garbingai baigti mačą, bet skausmas to neleido.

Sarajeve per dvi likusias dienas bus sužaisti dar du vienetų ir vienas dvejetų mačas. Pergalę iškovojusi komanda pakils į pirmą Deviso taurės Europos - Afrikos zonos grupę, kurioje kol kas nėra žaidę nei bosniai, nei lietuviai.

Tvarkaraštis:

Šeštadienis, nuo 14 val.

Mirza Basičius/Tomislavas Brkičius (ATP-262) – Lukas Mugevičius (ATP-818)/Dovydas Šakinis (ATP-1974)

Sekmadienis nuo 14 val.

Damiras Džumhuras – Ričardas Berankis

Mirza Bašičius – Laurynas Grigelis

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)