Lietuvos rinktinė po dviejų vienetų susitikimų pirmauja prieš Kiprą jau 2:0.

Pirmame susitikime kovojo 20-metis Dovydas Šakinis (ATP-1579) ir 26-erių metų Raresas Cuzdrioreanas (be reitingo). Mūsiškis laimėjo - 6:2, 6:2, 1:6, 6:3.


--

R. Berankis pirmą setą pradėjo susikaupęs ir jau antrame geime jam pavyko break'as (2:0). Mūsiškis nemažino tempo ir netrukus pirmavo 3:0. 16-mečiui P. Crysochosui pavyko sušvelninti skirtumą 1:3. Bet toliau varžovui savo sąlygas diktavo R. Berankis, kuris įtikinamai laimėjo partiją 6:1.

Antro seto pirmuose trijuose geimuose abu tenisininkai kurį laiką taškus rinko per priešininko padavimus. R. Berankis nuolat pirmavo ir buvo žingsniu priekyje (3:1, 4:2). Jaunasis Kipro atstovas stengėsi iš visų jėgų ir momentais jam pavykdavo apylygis tenisas (3:4, 4:5). Vis dėlto R. Berankis laimėjo antrą setą 6:4, leidęs varžovaui iškovoti keletą prestižo taškų.

Trečiame sete R. Berankis nutarė parodyti savo tikrą mesitriškumą ir lengvai sutriuškino P. Crysochosą „sausu“ rezultatu 3:0. Mačas laimėtas po trijų setų 3:0.

Mačo eiga:

Be R. Berankio ir D. Šakinio, Lietuvos garbę Šiauliuose dar gina 18-metis Lukas Mugevičius bei 17-metis Kasparas Žemaitėlis. Lietuvių kapitonas - Remigijus Balžekas. Mūsiškių gretose šį kartą nėra 21-erių metų Lauryno Grigelio (ATP-419), besigydančio riešo traumą.

Kipro rinktinėje nėra nė vieno ATP reitingo taškų turinčio žaidėjo. Prieš lietuvius stos Raresas Cuzdrioreanas, Soteris Hadjistyllis, Petros Chrysochos ir Christos Hadjigeorgiou. Kipriečių, kuriems dėl įtempto savo tvarkaraščio negali padėti jų lyderis 27-erių Marcosas Baghdatis (ATP-35), kapitonas - Nikolas Papadopoulos.

Antrame Europos-Afrikos zonos II-os grupės etape lietuvių arba kipriečių lauks akistata su Benino ir Portugalijos dvikovos nugalėtojais.

Primename, kad praėjusiais metais Sofijoje, Bulgarijoje, vykusiame Deviso taurės varžybų Europos zonos III-ios grupės lemiamame mače lietuviai 2:1 įveikė Graikijos komandą ir grįžo į II-ą grupę.

Deviso taurės mačo tarp Lietuvos ir Kipro rinktinių tvarkaraštis:

Vasario 2 d., šeštadienis

16 val. R. Berankis/D. Šakinis - R. Cuzdriorean/P. Crysochos

Vasario 3 d., sekmadienis

12 val. Ričardas Berankis - Rares Cuzdriorean

Dovydas Šakinis - Petros Crysochos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)