Šios pirmosios keturios vasario dienos bus didelė šventė Lietuvos teniso mylėtojams. Bilietai į Ukrainos ir JAV rinktinių dvikovos pirmąją dieną buvo išpirkti dar likus mėnesiui iki mačo pradžios, jų praktiškai nebėra ir į antrosios dienos mačus. Tikėtina, kad laisvų vietų tribūnose nebus ir per Lietuvos-Sakartvelo tenisininkų susitikimus, mat bilietų į abi mačo dienas likę vos po keliasdešimt.

„Pirmą kartą „SEB arenoje“ rengtų turnyrų istorijoje tribūnose buvome priversti ieškoti vietos papildomoms kėdėms. Radome galimybę balkone įrengti dar beveik šimtą papildomų vietų. Labai tikiuosi, kad tribūnose susirinkę žiūrovai per mačus tenisininkams sukurs nepamirštamą atmosferą“, – sako Lietuvos teniso sąjungai ir arenai vadovaujantis Ramūnas Grušas.

Tai, jog tenisas gali būti žaidžiamas kitokioje aplinkoje nei įprasta per ATP ar ITF turnyrus, savo kailiu paskutinio Daviso taurės susitikimo metu patyrė ir Lietuvos tenisininkai. Argentinoje kortų šeimininkus palaikė maždaug 5 tūkstančiai aistringų, būgnais ir dūdomis ginkluotų sirgalių armija.

Lietuvos rinktinės narys Vilius Gaubas tuomet po mačo prieš argentiniečių lyderį Francisco Cerundolo tai, kas dėjosi tribūnose apibūdino vienu žodžiu – nerealu.

„Atmosfera buvo visiškai nereali. Įėjęs į kortą negalėjau tuo patikėti: būgnai, trimitai, dainos, skanduotės. Tiesą pasakius, pasijaučiau kaip pasaulio futbolo čempionate. Pradžioje mane tai šiek tiek trikdė, tačiau mačui įsibėgėjus nusiraminau ir mėgavausi kiekviena buvimo korte sekunde“, – kalbėjo V. Gaubas.

Paklaustas ar norėtų tokių pat triukšmingų tribūnų „SEB arenoje“, šiaulietis šypsosi. „Žinoma. Aišku, galbūt mes nesame tokie pat aistringi kaip pietų amerikiečiai, tačiau labai norėčiau, kad mūsų rinktinė Vilniuje susilauktų bent jau panašaus palaikymo“.

Vienas aktyviausių Lietuvos rinktinės sirgalių, nepraleidžiantis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje vykstančių rinktinės mačų, yra komandos nario Edo Butvilo tėtis ir pirmasis treneris Tomas Butvilas.

„Būgnai ir kitos įvairius garsus skleidžiančios priemonės jau paruoštos. Iš Klaipėdos į Daviso taurės susitikimus šį kartą vyksime dideliu būriu ir specialiu autobusu – beveik 50 žmonių“, – pasakoja T. Butvilas, Lietuvos tenisininkus aktyviai palaikęs Lenkijoje, Kretoje vykusiose Daviso taurės kovose, taip pat beveik visuose Lietuvoje vykusiuose mačuose.

„Tai yra komandinės varžybos, todėl ir sirgaliams čia leidžiama šiek tiek daugiau. Ne kartą apie tai kalbėjau su Edu, kitais rinktinės nariais. Jiems tribūnų palaikymas yra labai svarbus. Jis padeda sunkiais momentais, užveda tiek korte esantį žaidėją, tiek suoliuką. Tai yra visų mūsų galimybė savo veiksmais ir pastangomis prisidėti prie komandos pergalių“, – teigia T. Butvilas.

JAV komandos kapitonas Bobas Bryanas į rinktinę pakvietė Taylorą Fritzą (ATP-12), Sebastianą Kordą (ATP-26), Christoferį Eubanksą (ATP-35), dvejetų reitingo lyderį Austiną Krajičeką ir 6-ą vietą šiame reitinge užimantį Rajeevą Ramą. Ukrainos rinktinės sudėtyje Vilniuje bus Vitaliy Sachko (ATP-168), Oleksii Krutykh (ATP-297), Viacheslav Bielinskyi (ATP-511), Vladyslav Orlov (ATP-600) ir Illya Beloborodko (ATP-1183). Komandos kapitonas – Orest Tereshchuk.

Lietuvos rinktinės sudėtyje mače prieš Sakartvelą bus Ričardas Berankis (ATP-255), Vilius Gaubas (ATP-373), Edas Butvilas (ATP-556), Pijus Vaitiekūnas (ATP-1805) ir Tadas Babelis. Komandai vadovaus Šarūnas Kulnys.

Sakartvelo komandos kapitonas Davidas Kvernadzė į komadą pakvietė Sabą Purtseladzę (ATP-462), Zurą Tkemaladzę (ATP-720), Aleksandrą Bakshį (ATP-818) ir Aleksandrą Metrevelį (ATP-882).