Ne paslaptis, kad žaidėjai ilgiau ilsisi mačo pertraukėlių metu, tad mačai darosi ilgesni. Ši dvikova truko tris valandas ir ją rezultatu 6:2, 1:6, 6:3 laimėjo Baltarusijos atstovas.

Vienas šio turnyro lyderių lietuvis Tadas Tarasevičius pusfinalyje žaisdamas su pirmu pagal statymą olandų Franku Lapre po tie-break'o patyrė pralaimėjimą rezultatu 1:6, 3:6 ir nepateko į finalą. Tad sausio 27 d. mūsiškis kovos dėl trečios vietos.

Į finalą pateko lietuvis Darius Augustinaitis, jis šeštadienį turėjo du įtemptus pergalingus mačus. Vieną susitikimą teko žaisti su žaidėjų iš Lenkijos Tomaszu Wojtowicziumi, kurio padavimai šiame turnyre, pasak teniso profesionalų, yra stipriausi. Paskutinė susitikimo minutė buvo palanki leituviui 6:7 (5:7), 6:1, 6:4. Pergalė D. Augustinaičiui vienetų amžiaus grupėje 35+ suteikia teisę paskutinę turnyro dieną varžytis finale.

Dar viena mūsų tautiečių pora Artūras Krasnovas ir Vytas Matuliauskas sausio 27 d. kovos teniso dvejetų finalo mače.

Moterų vienetų ir dvejetų susitikimai prasidėję sausio 25 d., tęsėsi ir šeštadienį, o vakare prasidėjo pusfinalių varžybos. Dvejetų pusfinalyje lietuvėms Eglei Jurkevičienei ir Violetai Matulaitienei su estėmis Piret Ilves ir Helen Talli prireikė medicinos pagalbos. Estė tie-break'e patyrė traumą, tad pergalė atiteko lietuvėms.

Pasak turnyro teisėjos Linos Berankytės–Astrauskienės, „varžyboms tęsiantis kelias dienas žaidėjai pradeda jausti raumenų skausmus, ima traukti kojas, tad prireikia ir medicinos pagalbos“.

Šeštadienio vakarą įvykusio mačo metu lietuvė Virginija Šalkauskienė užėmė trečią vietą 35+ amžiaus grupėje. Bene vienintelė mūsų tautietė iš Kauno Gabrielė Lencina (amžiaus grupė 35+), įvardijama potencialia finalo nugalėtoja.

Vienas įdomiausių turnyro mačų vyko tarp labai stiprių žaidėjų – dvyliktos pasaulio raketės latvio Egilio Valeinio ir suomio Tuomaso Kivisto (amžiaus grupė 45+). Po dramatiškos kovos pergale džiaugėsi žaidėjas iš Latvijos rezultatu 6:4, 6:2.

Sausio 27 d. nuo ryto iki vakaro Vilniaus arenoje vyks moterų ir vyrų vienetų ir dvejetų finalo susitikimai. Visi norintys kviečiami nemokamai stebėti finalinius įtemptus, emocingus ir azartiškus teniso dvikovų susitikimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją