Kroatija – Prancūzija

Šios poros nugalėtojas iš šeštadienį vykstančių aštuntfinalio mačų mažiausiai nuspėjamas. Prancūzija A grupėje su 3 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užėmė trečią vietą. Ekipoje yra dešimt žaidėjų, per rungtynes aikštėje vidutiniškai praleidžiančių daugiau nei po dešimt minučių. Komandinį krepšinį demonstruojantys prancūzai aiškaus atakų lyderio neturi.

Priešinga situacija Kroatijos rinktinėje - Bojanas Bogdanovičius yra aiškus komandos lyderis. Per rungtynes šis 200 cm ūgio krepšininkas įmeta vidutiniškai po 20 taškų. Kroatijos ekipa B grupėje su 3 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais liko antra.

Kroatijos rinktinė per rungtynes pelnė vidutiniškai 8 taškais daugiau, nei prancūzai. Bet Balkanų atstovai į savo krepšį praleidžia vidutiniškai 8 taškais daugiau, nei „Les Blues“.

Komandinis, tačiau ne itin rezultatyvus žaidimas puolime bei sunkus darbas gynyboje – tokia etiketė labiausiai tinka Prancūzijai. Jos varžovai aštuntfinalyje moka ir mėgsta atakuoti labiau, nei dirbti gynyboje, tad šioje poroje susigrums gynyba prieš puolimą.

Kroatijos rinktinė per rungtynes meta vidutiniškai 10 baudos metimų daugiau. Tritaškius kroatai meta ir dažniau, ir šiek tiek taikliau, nei Prancūzija. Tiesa, pagal dvitaškių pataikymą „mėlynieji“ su 62 proc. taiklumu pirmauja čempionate.

Šio susitikimo žiūrovai turėtų pamatyti įdomių mikrodvikovų. Kroatų puolimo lyderiams Prancūzijos rinktinės treneriai turi patikimų atsakų. Bojano Bogdanovičiaus ir Dario Šaričiaus veiksmus puolime bandys suvaržyti savo gynybiniais sugebėjimais NBA lygoje pagarsėję Nicolas Batumas bei Borisas Diaw

Paskutinį kartą oficialiose rungtynėse Kroatija ir Prancūzija susitiko 2009 metais Lenkijoje vykusiame Europos čempionate. Tuomet po permainingos kovos pergalę rezultatu 87:79 iškovojo Prancūzija.

Slovėnija – Dominikos Respublika

Atsižvelgiant į lažybų bendrovių skaičiavimus, ši dvikova savo atkaklumu užima antrą vietą iš šeštadienį vyksiančių aštuntfinalių.

Lietuvos krepšinio sirgaliai su Slovėnijos rinktinės žaidimo braižu susipažino ir pasirengimo cikle, ir dramatiškame mače pasaulio čempionate. D grupėje Slovėnija po pralaimėjimo Lietuvai liko antra.

Dominikos respublikos rinktinė C grupėje užėmė trečią vietą. Komandoje pagrindinį vaidmenį atlieka NBA lygoje aštuonis metus praleidęs Francisco Garcia. 201 cm ūgio Hiustono „Rockets“ komandos krepšininkas rinktinėje pelno vidutiniškai po 20 taškų, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus, atkovoja po 4 kamuolius, perima ir blokuoja po 1 kamuolį per rungtynes.

Slovėnijos rinktinė per rungtynes pelno vidutiniškai 15 taškų daugiau, nei Dominikos Respublikos krepšininkai. Karibų jūros baseino atstovai baudas meta blogiausiai iš visų čempionato rinktinių - tikslą pasiekia vos 60 procentų jų metimų.

Kitos aštuntfinalio poros

Likusiose dvejose šeštadienį vyksiančiose aštuntfinalio rungtynėse favoritai aiškūs. Tiek Ispanijos ir Senegalo, tiek Meksikos ir JAV susitikimuose turnyro šeimininkams bei amerikiečiams rimta kova nenusimato.

JAV rinktinės treneris Mike‘as Kryzewskis su „New York Times“ laikraščio žurnalistais daugiau dalinosi prisiminimais, nei kalbėjo apie Meksikos krepšininkus. Strategas teigė, jog atvykus į Barselonos miestą, kur vyks amerikiečių aštuntfinalio susitikimas, jį užplūdo atsiminimai. M. Kryzewskis buvo JAV rinktinės trenerių štabe per 1992 metų olimpines žaidynes Barselonoje.

„Kad ir kada pagalvoju apie Barseloną, atsimenu atidarymo ceremoniją ir operos dainininkus. Mane šios mintys ramina. Nieko negali būti geriau už tai“, – teigė JAV rinktinės strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)