Ketvirto kėlinio su Naująja Zelandija viduryje varžovams persvėrus rezultatą savo naudai, J. Valančiūnas vienas pats pelnė aštuonis taškus iš eilės ir sugrąžino tiek persvarą, tiek iniciatyvą į mūsiškių rankas – 67:65.

Toronto „Raptors“ klubo „centras“ iš viso pelnė 22 taškus (8/11 dvitaškiai, 6/6 baudos), sugriebė net 13 atšokusių kamuolių, blokavo 3 varžovų metimus ir tik 1 kartą prasižengė.

Aukštaūgį po rungtynių, laimėtų 76:71, gyrė net paprastai santūrus Jonas Kazlauskas, kuris pareiškė, kad jo bendravardis pagaliau sužaidė taip, kaip iš jo ir tikimasi.

Įdomu, kad tokio solidaus J. Valančiūno pasirodymo galėjo ir nebūti, jei ne itin sparčiai Darjušo Lavrinovičiaus rinktos pražangos (keturios per 13 min.). Ketvirtą kartą jis prasižengė jau pačioje lemiamo kėlinio pradžioje ir J. Kazlauskui nebeliko nieko kito, kaip tik vietoje jo į aikštę išleisti JV.

Šis sprendimas pasiteisino su kaupu: J. Valančiūnas inicijavo pergalingą mūsiškių spurtą, o pats tapo naudingiausiu pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo žaidėju (35 naud. balai), aplenkęs visų kitų rinktinių narius mažiausiai 10 naudingumo balų.

Antrą vietą pasidalino amerikietis Stephenas Curry ir kroatas Bojanas Bogdanovičius (po 25 naud. balus), ketvirtą užėmė brazilas Raulis Neto (24 naud. balai), o penktą – ispanas Marcas Gasolis (23 naud. balai).

Tačiau net toks įspūdingas J. Valančiūno žaidimas atvėrė akis ne visiems užsienio žurnalistams: po mačo vykusioje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo J. Kazlauskas ir Jonas Mačiulis, vienas užsienio reporteris J. Valančiūnu palaikė pastarąjį...

Kuriozinis epizodas – vaido įraše nuo 12:03 min.:

Primename, kad planetos pirmenybių ketvirtfinalyje Lietuvos komanda antradienį 18 val. susitiks su Turkijos krepšininkais.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)