Itin klampiai ir nykiai vykęs pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, o štai antrąjį afrikiečiai pradėjo labai aktyviai ir jau 49 minutę po Victoro Moseso perdavimo Maskvos CSKA puolėjas Ahmedas Musa techniškai susistabdė kamuolį ir ore pasiuntė jį į varžovų vartų tinklą – 1:0.

Bėgdamas džiaugtis savo įvarčiu A. Musa keliu netyčią įspyrė ant žemės gulėjusiam Ragnarui Sigurdssonui į galvą ir prakirto jam pakaušį.

Išsiveržę į priekį Nigerijos atstovai ėmėm visiškai dominuoti aikštėje ir buvo tik laiko klausimas, kada rezultatas pasikeis. 74 min. tas pats A. Musa puikiu smūgiu sudrebino vartų skersinį, o po minutės pelnė savo antrąjį įvartį, kai apsivarė varžovų gynėją ir vartininką – 2:0.

Islandams atgijo viltys, kai 82 min. teisėjas po VAR peržiūros skyrė 11 metrų baudinį, tačiau Liverpulio „Everton“ saugas Gylfi Sigurdssonas veikiausiai pabūgo 196 cm ūgio nigeriečio Franciso Uzoho ir šovė virš vartų.

Paskutiniame D grupės ture Nigerija kovos su Argentina, o Islandija – su Kroatija. Nigeriečiams norint žengti į aštuntfinalį veikiausiai užteks ir lygiųjų, nebent islandai nugalės kroatus bent dviem įvarčiais. Tuo metu argentiniečiams būtina įveikti afrikiečius.

Rungtynės:

Nigerija 2 – 0 Islandija
49' [1 – 0] Ahmedas Musa
75' [2 – 0] Ahmedas Musa

83' Gylfi Sigurdssonas nerealizavo 11 metrų baudinio

Komandų statistika: Nigerija – Islandija

Smūgiai į vartus: 4 – 3
Smūgiai šalia vartų: 6 – 6
Kampiniai: 6 – 5
Nuošalės: 1 – 0
Kamuolio kontrolė: 58 – 42 proc.
Pražangos: 9 – 10.

Pirmame ture nigeriečiai 0:2 nusileido Kroatijai, o islandai sužaidė lygiosiomis 1:1 su Argentina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)