Kaip praneša užsienio žiniasklaida, Ganos vyriausybė specialiu užsakomuoju lėktuvo reisu į Braziliją pasiuntė 3 milijonus JAV dolerių (7,6 mln. litų) grynais. Skelbiama, kad Ganos futbolininkai užsirakino savo viešbučio kambariuose ir grasino neskristi žaisti rungtynių su Portugalija.

Pirmuose dviejuose planetos pirmenybių turuose Gana 1:2 pralaimėjo JAV ekipai ir sužaidė lygiosiomis 2:2 su Vokietija. Afrikiečiai turi teorines galimybes prasibrauti į turnyro aštuntfinalį. Jiems reikia ne tik patiems įveikti Portugaliją, bet ir tikėtis, kad amerikiečiai didesniu skirtumu nusileis vokiečiams.

Tai jau ne pirmas skandalas, susijęs su Afrikos komandų premijomis. Dar prieš prasidedant pasaulio čempionatui Kamerūno rinktinė atsisakė skristi į Braziliją, kol jiems neįteiks piniginių premijų už patekimą į planetos pirmenybes. Kamerūnas į čempionatą atvyko vėliau, negu buvo numatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)