Žmonės pradėjo rinktis Berlyno centre paryčiais, o dar tūkstančiai šiltą vasaros dieną laukė Tėgelio uoste, laukdami lėktuvo, kurį oro bendrovė „Lufthansa“ šia proga papuošė užrašu „Fanhansa“.

Sirgaliai tokios šventės laukė 24 metus. Paskutinį kartą, 1990 metais, tuometinė Vakarų Vokietijos rinktinė finale taip pat nugalėjo argentiniečius. Vokiečiai taip pat triumfavo 1954 ir 1974 metų pirmenybėse.

„Tai istorinis įvykis“, - sakė 34-erių autobuso vairuotojas Berndas Hesse, net ir darbo metu visus pasaulio čempionato mačus klausęsis per radijo imtuvą.

28-erių metų vokietė Lydia Lampa su draugu stabtelėjo oro uoste prieš vykdama į darbą. Vilkėdama Vokietijos rinktinės marškinėlius su keturiomis žvaigždutėmis (reiškiančiomis iškovotus titulus - DELFI) moteris sulaukė vėlavusiu reisu iš Rio de Ženeiro paskridusių čempionų.

„Tai mano padėka jiems. Visos rungtynės buvo įdomios ir aš norėjau pamatyti šiuos žaidėjus gyvai bent kartą gyvenime. Jau nuo pat čempionato starto turėjau gerą nuojautą, kad šį kartą mums pavyks laimėti“, - džiaugsmo neslėpė mergina.

„Šiai komandai dar viskas priešaky. Turime daug jaunų talentingų žaidėjų. Su dabartine futbolo sistema Vokietijos rinktinei nereikia bijoti ateities“, - tik išlipęs iš lėktuvo žurnalistams sakė komandos treneris Joachimas Loewas.

Vėliau aukso medalininkai autobusu nuvyko į Brandenburgo vartų aikštę, kurioje savo dievaičių jau laukė 250 tūkstančių galvas pametusių gerbėjų.

„Kas čia vyksta! Beprotybė! Nuostabu!“, - savo įspūdžiais socialiniame tinkle „Twitter“ dalijosi auksinį įvartį finale įmušęs 22-ejų metų Mario Gotze.

„Kokia minia! Neįtikėtina!“, - savo akimis patikėti negalėjo Mesutas Ozilas.

DELFI primena, kad J. Lowo kariauna pasaulio čempionato finale 1:0 nugalėjo argentiniečius.







Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)