Japonė Sara Takanashi labiau primena paprastą mokinukę, o ne pirmą istorijoje olimpinio tramplino karalienę.

Tačiau būtent į ją kryps visų akys, kadangi 17-metė 152 cm ūgio coliukė yra neabejotina Sočio žaidynių favoritė.

Šiame sezone japonė laimėjo 10 iš 13 pasaulio taurės etapų, todėl visa šalis tiki, jog nuo 1998 metų Nagano žaidynių trunkantis Japonijos šuolininkų olimpinių apdovanojimų badas baigsis antradienį.

Tekančios saulės šalyje drąsuoliai, galintys nuskrieti oru daugiau nei 100 metrų, nuo seno yra ypač gerbiami. Nieko keisto, kad smulkutė Japonijos olimpinė viltis užkariavo tautiečių širdis panašiai kaip dar dvejais metais jaunesnė Rusijos čiuožėja Julija Lipnickaja ar Lietuvos plaukimo auksinė žuvelė Rūta Meilutytė.

Tačiau austrė Daniela Iraschko-Stolz nė už ką neatiduos Japonijai olimpinio aukso be kovos.

Ji yra pirmoji moteris, per treniruotę peršokusi 200 m atžymą. Tačiau prieš Sočio žaidynes pasaulis linksniavo jos pavardę ne dėl šio pasiekimo.

Pernai susituokusi su tos pačios lyties partnere, austrė yra viena iš Rusijoje priimto įstatymo, uždraudusio homoseksualių santykių propagandą, kritikų. Tiesa, D. Iraschko-Stolz niekada nekvietė Sočio svečių pulti protestuoti – anot jos, geriausias atsakas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui būtų lesbietės iškovotas medalis.

Treniruotės Sočyje parodė, kad 30-metės sportininkės ambicijos nėra tuščios. Kol S. Takanashi skundėsi 660 mln. litų kainavusio „RusSki Gorki“ šuolių komplekso tramplinu, D. Iraschko-Stolz per pratybas skriejo toliausiai. Tačiau pirmadienį apsipratusi su nauju tramplinu jau japonė demonstravo, kad tebėra rungties favoritė.

19.30 val. Lietuvos laiku prasidėsiančiose kvalifikacijos varžybose iš viso rungsis 30 sportininkių. Moterys varžysis dėl vienintelio medalių komplekto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)