Fanai pabrėžia, kad viešai vystoma „Lietuvos aistruolio - nacio“ tema tėra kažkieno nevykęs bandymas imituoti kovą su rasine diskriminacija.

DELFI pateikia sutrumpintą kreipimosi ir jo laisvo vertimo variantą.

Lietuvos fanai smerkia rasizmą! Tačiau yra stipriai nusivylę policijos ir Londono olimpinių žaidynių organizacinio komiteto (LOCOG) saugos tarnybų darbuotojų elgesiu.

Po incidento krepšinio arenoje, kuris įvyko liepos 31 d., kai dėl rasistinių kaltinimų buvo areštuotas 36-erių metų Lietuvos krepšinio aistruolis, oficiali Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės fanų grupė, įsikūrusi savo bazėje The Queens Head Stratford“, nori pareikšti:

Norime tiesiai ir aiškiai pareikšti Britanijos visuomenei, LOCOG, Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) ir viso pasaulio sporto aistruoliams, kad mes smerkiame visas rasizmo ir rasinės, seksualinės ar religinės diskriminacijos formas.

Krepšinis - nacionalinė lietuvių sporto šaka, kuri yra šios mažos tautos kultūros dalis. Krepšinis turi ištikimų ir aistringų fanų, kurie lydi komandą po visą pasaulį.

Istoriškai Lietuva patyrė brutalią nacistinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos okupaciją ir jos žmonės puikiai supranta milžinišką skausmą ir psichologines ir ilgai išliekančias etninės diskriminacijos pasekmes.

Antradienio incidentas, kurio metu buvo areštuotas komandą lydintis aistruolis, yra visiškai nuviliantis faktas ir sulaukė mažos tautos žmonių reakcijos, kurie netiki tokiais kaltinimais.

To fano rankų mostai ir skanduotės buvo civiliai vilkinčių policijos pareigūnų neteisingai suprasti ir interpretuoti. Jie vėliau areštavo faną.

Klausimų sukėlęs rankos mostas, kai viena ar dvi rankos yra iškeliamos į viršų ir yra plojama tam tikru būdu, yra įprastas gestas Lietuvoje vykstančiuose sporto renginiuose ir neturi nieko bendro su „nacistiniu pasisveikinimu“.

36-erių metų fanas per tardymą paneigė kaltinimus ir ketina ginti savo nekaltumą. Policijos pareigūnai negrąžino jam asmeninių daiktų, įskaitant kredito kortelių, grynųjų pinigų, mobilaus telefono, todėl prieš juos ketinama pradėti teisinį procesą.

Pabaigoje, jis šiandien buvo pašalintas iš krepšinio rungtynių Lietuva - Prancūzija. Tai kas gi nutiko Britanijos teisingumo sistemos pagrindams?

Nekaltas, kol nebus įrodyta kaltė!

DELFI už šio laiško turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi nuomonė!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)