Rautis plaukų nesiruošia

Įpusėjus nuotoliui G. Titenis dar plaukė trečias, bet paskutiniuose 50 m varžovai jį paliko sau už nugarų. Lietuvis vienintelis baseine užgaišo ilgiau nei minutę (1 min. 0,84 sek.) ir nuo 7-ą vietą užėmusio Fabio Scozzoli iš Italijos atsiliko 0,87 sek.

Pusfinalyje anykštėnas distanciją įveikė per 59,66 sek., o jo asmeninis rekordas – 59,24.

„Pritrūko jėgų, ir išėjo kaip išėjo. Pradėjau per aštriai, galvojau, kad ištempsiu iki pabaigos. Matyt, per daug norėjau, – prisipažino atletas. – Nemalonu finale likti paskutiniam, bet nemanau, kad aštunta vieta yra prastas rezultatas. Mano tikslas buvo finalas, todėl pasirodymas kol kas mane patį visiškai tenkina. Aišku, nežinau, ką pasakys treneris.“

Liūdėti dėl nesėkmingai susiklosčiusio finalo G. Titenis nesiruošia, kadangi Londone jo dar laukia viena rungtis – 200 m plaukimas krūtine.

„Sunku pasakyti, ar ten seksis geriau, nes konkurentai bus stiprūs, pasiruošę. Manau, kad į šią distanciją derėtų dėti panašiai vilčių kaip ir į 100 m plaukimą“, – svarstė plaukikas.

Jaunajai tautietei prognozuoja auksą

Prieš pat G. Titenį 100 m plaukimo krūtine rungtį olimpiniame baseine įveikė kita Lietuvos atstovė – 15-metė Rūta Meilutytė dar kartą pagerino Lietuvos rekordą (1 min. 5,21 sek.), plaukė greičiausiai tarp 16-os pusfinalių dalyvių ir užtikrintai pateko į finalą.

G. Titenio nuomone, jaunoji plaukikė pateikė rimtą paraišką tauriausio metalo medaliui.

„Tai – labai šaunus rezultatas ir solidus žingsnis link aukso. Ar tai stebuklas? Sunku pasakyti – ne man tai vertinti. Bet Rūta – labai perspektyvi“, – apie kolegę atsiliepė G. Titenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)