E. Stanionis teisėjų sprendimu nugalėjo titulą gynusį Rusijos atstovą dagestanietį Radžabą Butajevą. 27-erių lietuvis laimėjo WBA pusvidutinio svorio kategorijos reguliariojo pasaulio čempiono diržą, tačiau šioje kategorijoje pasaulio čempionų yra ir daugiau.

WBA (Super) pasaulio čempiono diržo savininkas yra kubietis Yordenis Ugasas, kuris praėjusią naktį pralaimėjo WBC ir IBF pasaulio čempiono diržus turinčiam Errolui Spence'ui.

WBO organizacijos pasaulio čempionas yra Terence'as Crawfordas, su kuriuo praeityje yra kovojęs ir pralaimėjęs Egidijus Kavaliauskas.


Nors teoriškai E. Stanionis gali susikauti su E. Spence'u, pirmumo teisę siekti revanšo dabar turi Y. Ugasas, o pats E. Spence'as nori kovoti su T. Crawfordu.

Pačių svarbiausių bokso kovų organizatorius Eddie Hearnas po E. Stanionio pergalės sekmadienį pareiškė, kad su lietuviu kovoti nenori nė vienas elitinis boksininkas.

Pasak britų bokso vadybininko, kuris yra ir daugybės garsių boksininkų, įskaitant Anthony Joshua, agentas, E. Stanionio iškovotas titulas neturi didelės vertės, o pats lietuvis yra mažai kam žinomas.

E. Hearnas atstovauja ir Conorui Bennui, kuris praėjusią naktį iškovojo WBA kontinentinį čempiono diržą ir priartėjo prie reitingo viršūnės. E. Hearnas teigia, kad rengti C. Benno kovos su E. Stanioniu neapsimokėtų.

„Kai kurie kovotojai yra labai geri, bet niekas jų nežino. Žmonėms gali pasirodyti, kad kalbu įžūliai, bet taip jau yra. Visada reikia vertinti rizikos ir pelno santykį. Reguliarusis čempiono diržas? Velniop jį. Laimėjęs tą diržą tu nesi pasaulio čempionu. Kova su Stanioniu yra rizikinga – laimėjęs negali vadintis pasaulio čempionu, o apie patį Stanionį niekas nėra girdėjęs.

Galiu lažintis, kad pusė šiame kambaryje esančių žmonių nežino, kas toks yra tas Stanionis. Galiu atvežti Stanionį į Londono „O2“ areną ir mes parduosime tik 5 tūkst. bilietų, o kova Conorui bus sunki. Geriau iš karto kautis su Spence'u ar Crawfordu, o jei ne, tuomet atsivežti į Londoną Adrieną Bronerį, parduoti 20 tūkst. bilietų ir taip uždirbti Conorui porą milijonų svarų“, – spaudos konferencijoje sekmadienį kalbėjo E. Hearnas.

E. Hearnas apie E. Stanionį – nuo 10:00 min.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)