Per šešias rungtis tituluotasis galiūnas surinko 73,5 taško.

Antras buvo Vidas Blekaitis (61 tšk.), trečias liko Vytautas Lalas (58,5 tšk.). Dar vienas lietuvis Saulius Brusokas (45,5 tšk.) užėmė penktą vietą.

Varžybas Vilniuje pradėjo 13 sportininkų, bet finišavo tik 10 – kiti pasitraukė dėl traumų. Pavyzdžiui, Latvijos atstovas Agris Kazelnikas iš „Siemens arenos“ sekmadienį buvo išgabentas renginio vietoje budėjusių medikų neštuvais.

Beje, V. Lalas paskutinėje akmenų sukėlimo rungtyje užfiksavo naują pasaulio rekordą (17,49 sek.), kuris priklausė Ž. Savickui.

Pergalė Vilniuje, į 37-erių Lietuvos galiūno taupyklę atnešusi 50 taškų, anksčiau laiko garantavo Ž. Savickui ir nugalėtojo laurus bendrojoje varžybų įskaitoje. Nors galutiniai taškai šio sezono Čempionų lygoje bus sudėti lapkričio 18 d. Martinikoje vyksiančiame finale, 225 taškus surinkęs Ž. Savickas artimiausiam persekiotojui iš Serbijos Erwinui Katonui (102 tšk.) tapo nebepavejamas.

Iki šiol vienintelį kartą pasaulio galiūnų Čempionų lygos varžybas Žydrūnas Savickas buvo laimėjęs 2008 metais.

Primename, kad šeštadienį Ž. Savickas laimėjo ir pasaulio rąsto kėlimo rungties čempionatą (210 kg.).

 "http://tv.delfi.lt/js/embed.js?l=lt">

Ž. Savickas: lietuviai tiesiog yra stipriausi pasaulyje

Dar vienu triumfu pasibaigusias varžybas Vilniuje pats Ž. Savickas pavadino sunkiausiomis karjeroje. Pakeliui link pergalės stipruolis ne tik patyrė piršto traumą, bet ir turėjo grumtis su nemigos padariniais.

– Tik prieš kelias dienas grįžote iš Los Andžele vykusio pasaulio čempionato. Nejaugi nejautėte jokio aklimatizacijos poveikio? – po varžybų DELFI paklausė Ž. Savicko.

– Tai buvo sunkiausios varžybos mano gyvenime. Grįžęs iš JAV tris naktis faktiškai nemiegojau. Susidėjo ir aklimatizacija, ir įtampa prieš varžybas namuose. Kiekviena rungtis šįkart man buvo tokia sunki lyg visos varžybos. Labai laukiau jų pabaigos.

Nors šiemet man dar liko dvejos varžybos, sezonas jau kaip ir baigėsi, nes padariau viską, ko norėjau. Čempionų lygos finale galiu nebedalyvauti, nes taškų turiu į valias, bet reikės nuvykti atsiimti prizo.

– Išeitų, kad varžovus galite pranokti ir „viena ranka“, nebūdamas idealios būklės?

– Varžovai buvo tikrai galingi, reikėjo kovoti iki galo. Atsipalaiduoti negalėjau: maža klaidelė ir, žiūrėk, jie jau visai šalia.

– Visą prizininkų pakylą šįkart užėmė lietuviai. Tai jums – netikėtumas?

– Ne. Po pasaulio čempionato, kuriame aš ir V. Lalas užėmėme pirmą ir antrą vietas, manęs tokie rezultatai nebestebina. Manau, kad lietuviai tiesiog yra stipriausi pasaulyje – visada tokie buvo ir visada tokie bus.

– V. Lalas iš jūsų atėmė vieną pasaulio rekordą...

– Turiu jų labai daug – apie dvidešimt. Perleisti vieną tautiečiui tikrai negaila. Jeigu būtų pagerinęs kas nors iš užsienio, tada jausčiausi kitaip.

Galiūnų Čempionų lygos pusfinalio etapo lentelė:

1. Žydrūnas Savickas (Lietuva) 73,5 tšk.
2. Vidas Blekaitis (Lietuva) 61
3. Vytautas Lalas (Lietuva) 58,5
4. Krzyzstofas Radzikowskis (Lenkija) 52,5
5. Saulius Brusokas (Lietuva) 45,5
6. Jean-Francois Caronas (Kanada) 44,5
7. Johanesas Arsjo (Švedija) 43,5
8. Lauri Nami (Estija) 39,5
9. Alexanderis Moonenas (Olandija) 38,5
10. Ettiene Smitas (Pietų Afrikos Respublika) 34
11. Erwinas Katona (Serbija) 19
12. Agris Kazelnikas (Latvija) 15
13. Juha Matti Jarvi (Suomija) 3

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)