Lietuvių ir rusų kalbomis E. Butkaitė Ryeka kreipėsi į susirinkusius šokėjus, trenerius ir žiūrovus. Savo šokių studiją Ukrainos sostinėje su vyru Denisu turinti moteris kartu su vaiku dėl Rusijos karinės invazijos buvo priversta bėgti į Lietuvą. Jos vyras liko Ukrainoje ginti savo šalies.

„Vasario 24-ą dieną, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, visų ukrainiečių gyvenimai virtu skausmu ir tragedija. Mus privertė palikti savo namus, artimuosius, draugus, mokinius, viską, kas mums brangu. Ant Ukrainos miestų šiandien krenta mirtį nešančios bombos. Kiekvieną valandą žūsta taikūs žmonės, o dar baisiau – vaikai. Dalis mūsų šokėjų šiuo metu gina šalį vilkėdami neperšaunamas liemenes ir laikydami rankose ginklus“, – sakė E. Butkaitė Ryeka.

„Okupantai naikina viską, jie nesilaiko jokių taisyklių. Griauna mūsų šalį tik todėl, kad norime gyventi laisvoje, šiuolaikiškoje, demokratiškoje valstybėje. Tai karas prieš demokratišką pasaulį, absoliučiai žiaurus ir nehumaniškas, – tęsė ji. – Brangieji Lietuvos žmonės, noriu paprašyti nelikti abejingais. Maldauju, padėkite Ukrainos tautai. Jei turite galimybę, priimkite mūsų pabėgėlius į savo namus ir savo širdis. Jei galėsite, pamaitinkite, apkabinkite, padėkite ištverti šį pragarišką laiką.“

E. Butkaitė Ryeka dėkojo lietuviams už jau suteiktą pagalbą ir rūpestį. „Aš sveika ir gyva, bet mano širdis kupina skausmo ir baimės, negaliu patikėti tuo, kas vyksta“, – su ašaromis akyse kalbėjo moteris.

Lietuvos čempionato suaugusiųjų standartinių šokių programoje devintą kartą Lietuvos čempionų vardus gynė šiuo metu geriausia pasaulio pora – Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės