Šios varžybos sulaukė ypatingo dėmesio, nes būtent jose buvo pradėtas naudoti visiškai naujas kvalifikacinių varžybų formatas skriemuliniams lankams. Anksčiau skriemuliniais lankais, kaip ir olimpiniais, buvo šaudoma pagal „Olympic“ arba FITA kvalifikacijos varžybų formatus.

„Olympic round“ varžybose šaudoma iš dviejų nuotolių (12 serijų po 6 strėles, iš viso 72 strėlės) iš 70 m atstumo.

„FITA round“ varžybose iš viso šaudoma iš 4 nuotolių, po vieną iš 4 skirtingų atstumų (vyrai šaudo iš 90, 70, 50 ir 30 metrų, o moterys - iš 70, 60, 50 ir 30 metrų). Abiejuose pratimuose, dvikovos (atkrintamosios varžybos) šaudomos iš 70 metrų atstumo.

Siekiant labiau atskirti skriemulinius ir olimpinius lankus vienus nuo kitų, skriemuliniams lankams nuo šių metų panaikinti „Olympic“ ir FITA varžybų formatai ir vietoj jų įvestas naujas kvalifikacijos pratimas. Jame taip pat šaudoma iš 2 nuotolių (iš viso 72 strėlės), tačiau tik iš 50 metrų. Dvikovos skriemuliniais lankais nuo šiol taip pat bus šaudomos tik iš 50 metrų atstumo.

Panašu, kad V. Šigauskui naujas varžybų formatas puikiai tinka. Po kvalifikacijos jis užėmė 3-ią vietą ir tai buvo labai rimta paraiška į medalius. Visos trys dvikovos, kuriose šaudė lietuvis, buvo labai permainingos ir įtemptos.

Ketvirtfinalyje rezultatu 144:142 buvo įveiktas Turkijos atstovas Demiras Elmmmagacli, pusfinalyje V. Šigauskas turėjo pripažinti antro kvalifikacijoje buvusio italo Heriano Bocalli pranašumą - 141:143.

Tačiau mažajame finale geriausias Lietuvos lankininkas rezultatu 145:142 nugalėjo turnyro šeimininką turką Alį Davarci ir vasaros sezoną pradėjo pasipuošęs šaudymo iš lanko Europos taurės etapo bronzos medaliu.

Kartu su V. Šigausku Lietuvai Antalijoje atstovavo Jelena Babinina, taip pat šaudanti skriemuliniu lanku. Ji kvalifikacijoje užėmė 14-ą vietą. Aštunfinalyje J. Babininai teko labai stipri varžovė - italė Eugenia Salvi, kuriai pralaimėjusi galutinėje įskaitoje mūsiškė liko 9-a.

Penktadienį lietuviai dar šaudys mišrių porų komandų varžybose. Po kvalifikacijos mūsiškiai užima 5-ą vietą ir pirmoje dvikovoje susitiks su belgų pora.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją