Sekmadienį Dohoje 50 m plaukimo krūtine planetos čempionės titulą 26-erių kaunietė iškovojo jau trečią sykį iš eilės.

„Per daug nieko nesitikėjau, bet manau, kad 50 m distancijoje bet kuriuo sezono metu lengviau demonstruoti stabilų greitį nei 100 m“, – atsiliepė Rūta.

Finale ji plaukė dar greičiau nei šeštadienį – 29,40 sek.

Sidabrą pelniusi kinė Qianting Tang atsiliko 0,11 sek., bronzinė italė Benedetta Pilato – 0,61 sek.

„Finalo dieną jaučiausi įvairiai, bet ramiai. Pernelyg daug negalvojau, savijauta buvo gera. Labai didžiuojuosi savimi, savo nueitu keliu. Didžiuojuosi Lietuva, esu dėkinga savo komandai ir palaikantiems.

Kaip viena vyriausių šios rinktinės narių, labai džiaugiuosi matydama aplink save tokius protingus, sąmoningus, rimtai nusiteikusius jaunus plaukikus. Tai mane įkvepia“, – mintimis dalinosi čempionė.

Pasaulio pirmenybėse 50 m baseine Tado Duškino treniruojama sportininkė per karjerą iš viso jau yra pelniusi 5 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą.

Paklausta, ar visus vertina vienodai, ji akimirką susimąstė.

„Žinote, medaliai – laikinas dalykas: pasižiūri, padedi ir pamiršti. Mano močiutė jais labai džiaugiasi, manau, čia jai bus smagi dovana iš Dohos“, – šyptelėjo Rūta.

Primename, kad išvakarėse pusfinalyje R. Meilutytė buvo greičiausia (29,42 sek.), o atrankos varžybose užėmė trečią vietą (30,05 sek.).

Jai priklauso pernai fiksuotas planetos rekordas – 29,16 sek.

Pasaulio čempionės laurus R. Meilutytė Dohoje gynė ir dvigubai ilgesnėje distancijoje, tačiau atrankoje liko 17-a ir nepateko į pusfinalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)