Prieš dvejus metus Europos čempionės titulą iškovojusi V.Čmilytė išsaugojo galimybes Belgrade triumfuoti dar kartą. Devintojo rato susitikime lietuvė baltosiomis figūromis nugalėjo rusę Jekateriną Kovalevskają (ELO-2407) ir surinkusi 7 taškus iš septintos pozicijos pakilo į ketvirtą. Tiek pat taškų turi ir antrą-penktą vietas užimančios šachmatininkės. Turnyro lydere išlieka Vengrijai atstovaujanti vietnamietė Hoang Thanh Trang (ELO-2467).

Ilgą laiką lyderių gretose buvusi Deimantė Daulytė (ELO-2363) patyrė trečią nesėkmę iš eilės. Lietuvos čempionė žaisdama juodosiomis figūromis nusileido ketvirtą aukščiausią reitingą Europos pirmenybėse turinčiai Tatjanai Kosintsevai (ELO-2528) iš Rusijos. Su 5 taškais D.Daulytė smuktelėjo į 52 vietą.

Primename, jog kelialapius į pasaulio čempionatą iškovos 14 pajėgiausių turnyro šachmatininkių. Likus sužaisti dviejų turų susitikimus, keturioliktoje pozicijoje esanti rusė Aleksandra Goriačkina (ELO-2401) turi 6 taškus, todėl abi partijas laimėjusi D.Daulytė, palankiai susiklosčius kitiems susitikimams, dar galėtų pakovoti dėl vietos keturioliktuke.

Dar viena Lietuvos atstovė Daiva Batytė (ELO-2161) taip pat pralaimėjo. Lietuvė juodosiomis figūromis nusileido norvegei Olgai Dolžikovai (ELO-2244) ir su 3,5 taško klasifikuojama 121 vietoje.

Europos pirmenybėse dalyvauja 169 šachmatininkės.