Sekmadienį 26-erių lietuvė visiškai dominavo – ne tik iškovojo aukso medalį 50 m krūtine plaukime, bet ir pagerino pasaulio rekordą.

Distanciją plaukikė įveikė per 29,16 sek.

Šeštadienį vykusiame pusfinalio plaukime R. Meilutytė užfiksavo 29,30 sek. laiką ir pakartojo italei Benedettai Pilato nuo 2021 metų priklausiusį pasaulio rekordą, tačiau šis išsilaikė trumpiau nei parą.


„Tikrai galvojau, kad tai yra įmanoma (pagerinti pasaulio rekordą, – red. past.). Mėgaujuosi procesu šiame kelyje“, – po plaukimo nedaugžodžiavo plaukikė.

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį lietuvė tiesioginiame eteryje sulaukė įspūdingos dovanos – 30 tūkst. dolerių premijos už fiksuotus pasaulio rekordus.

Tad iš viso R. Meilutytė parsiveš net 60 tūkst. dolerių.

Organizatoriai dar nėra oficialiai paskelbę, kiek sportininkai uždirbs už iškovotas vietas – prieš metus už auksą plaukikai gaudavo 20 tūkst. dolerių premijas. Tad tikėtina, kad R. Meilutytė iš Japonijos namo parsiveš mažiausiai 100 tūkst. dolerių.

Tiesa, prieš metus vykusiose pirmenybėse plaukikai už individualius rekordus gaudavo dar įspūdingesnę sumą – beveik 50 tūkst. dolerių.

Primename, kad tai – antrasis R. Meilutytės medalis šiame čempionate. Auksą ji laimėjo ir dvigubai ilgesnėje šios rungties distancijoje – 100 m plaukime. Ji vienintelė Lietuvos delegacijai šiame pasaulio čempionate iškovojo medalius.