Singapūre vyks dar viena titulinė kova. Čempionės diržą turinti Kirgizijos sportininkė Valentina Ševčenko išbandys jėgas su brazile Taila Santos visų lengviausio svorio kategorijoje (iki 56,7 kg). Tai bus antrasis jų susidūrimas. Prieš ketverius metus triumfavo V. Ševčenko.

Nepaprastai intriguojanti bus ir kita moterų akistata. Minimalaus svorio kategorijoje (iki 52,2 kg) santykius aiškinsis garsios kovotojos – kinė Zhang Weili ir lenkė Joanna Jedrzejczyk. Beje, abi šios sportininkės po du kartus pralaimėjo lietuvių kilmės JAV kovotojai Rose Namajunas.

42 metų 188 cm ūgio veteranas iš Brazilijos G. Teixeira, turintis ir JAV pilietybę, pussunkio svorio kategorijos čempionu tapo pernai spalį, kai nukarūnavo lenką Janą Blachowiczių. Tai buvo šeštoji brazilo pergalė iš eilės.

Jo sąskaitoje MMA turnyruose – 33 laimėjimai (18 nokautų), 7 nesėkmės. Brazilijos atstovas UFC narve nepralaimi jau beveik ketverius metus. Dėl čempiono vardo jis kausis antrą kartą. Pirmąsyk tai buvo 2014-ųjų balandį. Tada brazilas nusileido legendiniam amerikiečiui Jonui Jonesui.

Buvęs Brazilijos graplingo rinktinės narys G. Teixeira yra antras vyriausias kovotojas per visą UFC istoriją, kuris tapo čempionu. Pats vyriausias buvo amerikietis Randy Couture‘as. Jis triumfavo būdamas net 43 metų.

29 metų 191 cm labai galingu smūgiu pasižymintis J. Prochazka iš 28 kovų įvairiose MMA varžybose pralaimėjo tik 3. Net 25 kartus jis pasiuntė varžovus į nokautą! Pastarąjį kartą čekas suklupo labai seniai – 2015 metų gruodį.

Tiesa, J. Prochazkai UFC narve bus tik trečioji akistata. Į šią organizaciją jis perėjo vos prieš dvejus metus. Startas buvo skambus – užpernai nokautavo šveicarą Volkaną Oezdemirą, o praėjusiais metais – amerikietį Dominicką Reyesą. Buvęs kikboksininkas J. Prochazka anksčiau buvo garsios Japonijos mišrių kovų organizacijos „Rizin“ čempionas.

Visas šias dėmesio vertas kovas tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia – birželio 12 dieną 5.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją