Pirmame atrankos bėgime dalyvavęs 25-erių sportininkas distanciją įveikė per 20,90 sek. ir tarp aštuonių atletų buvo septintas. Nors dar buvo likę šeši atrankos bėgimai, G. Truskauskas jau žinojo, kad į finalą neprasibraus.

Tiesioginį bilietą į jį gavo trys greičiausi kiekvieno bėgimo dalyviai ir dar trys greičiausi likę už jų.

„Džiugu, kad tai pirmas startas pasaulio čempionate, bet nelabai džiugu, kad nepavyko savęs realizuoti maksimaliai. Sąlygos – tikrai nesiskųsiu, viskas super. Oro temperatūra – galbūt kažkam aukšta šiek tiek, bet sprintui tikrai gerai. Priklauso, kiek toleruoji jį. Kiekvienam asmeniškai, bet man karštis, sąlygos, konkurencija ir takelis – tikrai smagūs“, – pasiteisinimų neieškojo G. Truskauskas.

Iki šio sezono geriausio asmeninio rezultato jam trūko 0,3 sek. (20,60 sek.). Būtent tokį laiką jis tikėjosi užfiksuoti ir Budapešte, tačiau prieš pirmenybes koją kiek pakišo ir liga.

„Fiziniam pasiruošimui koją kažkiek pakišo tai, kad buvau atkritęs savaitei, šiek tiek treniruočių režimas susijaukė. Bet tikslas buvo bėgti netoli geriausio sezono rezultato. Tikrai galėjau, bet ne visada pavyksta taip, kaip nori. Gera, bet karti patirtis. Kad kitam kartui būtų geriau.

Baigėme sezoną ne taip, kaip norėjome. Bet visokių patirčių reikia. Aišku, galėtų būti daugiau saldžių jų“, – šyptelėjo atletas.

Dabar G. Truskausko laukia poilsis, vėliau – bandymas atsirinkti į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Gyvenimą Vengrijos sostinėje nuo ankstyvo trečiadienio ryto lėtina virš 30 laipsnių pakilęs temperatūros stulpelis – įdienojus ši dar kils penkiais punktais.

Jutiminė temperatūra – dar aukštesnė, todėl čempionato organizatoriai buvo priversti įvesti korekcijas į numatytą tvarkaraštį, o tai palietė ir G. Truskauską, turėjusį startuoti pusvalandžiu anksčiau.