Viena iš priežasčių, kodėl rinkausi Vilniaus universitetą, yra puikus treneris Algis Bučinskas ir jo vadovaujama VU vyrų tinklinio komanda. Žinojau, kad turėsiu geras galimybes ir mokytis, ir žaisti. Lietuvos studentų tinklinio lygoje dabar rungtyniauju VU ekipos sudėtyje, šiuo metu esame lygoje pirmi, o savaitgaliais Lietuvos vyrų čempionate žaidžiu už Kelmės „Antivį-Etovį“, - pasakojo kelmiškis L. Každailis.

Kol kas spėju suderinti ir mokslus, ir treniruotes - mokausi dieniniame skyriuje, išsilaikiau pirmą sesiją. Nesinorėjo, kad visas gyvenimas būtų susijęs vien su sportu, tad rinkausi rimtą ir perspektyvią specialybę gerame universitete. Manau, kad jeigu labai nori, viską gali suspėti“, - juokėsi pirmakursis.

„Šiais metais man buvo sudarytas individualus studijų planas, didžioji dalis darbo ir bendravimo vyksta elektroniniu paštu, bet jeigu esu Lietuvoje, stengiuosi nepraleisti ir seminarų. Taigi sąlygos mokytis ir sportuoti yra tikrai puikios, juk aš nuolat išvykusi į stovyklas, turnyrus, varžybas ir džiaugiuosi, kad dėstytojai tai supranta“, - kalbėjo paplūdimio tinklininkė Ieva Dumbauskaitė.

„Visada svajojau studijuoti būtent Vilniaus universitete, kitų variantų net nesvarsčiau. Be abejo, papildoma motyvacija buvo ir tai, kad VU turi stiprią moterų tinklinio komandą, sėkmingai rungtyniaujančią Lietuvos aukščiausioje lygoje. Šiuo metu visos kaip tik grįžtame iš tarptautinio tinklinio turnyro Baltarusijoje, kur žaidėme su šeimininkų bei Lenkijos komandomis ir užėmėme trečią vietą“, - pasakojo I. Dumbauskaitė.

Vilniaus universiteto rektorius profesorius habilituotas daktaras Jūras Banys džiaugiasi, kad žinomi sportininkai renkasi VU.

„Be jokios abejonės, jie universitetui suteikia didelį pasididžiavimą, o mes, savo ruožtu, stengiamės užtikrinti sportininkams kuo palankesnes mokymosi sąlygas, lanksčius studijų planus. Natūralu, kad jie turi specifinius poreikius, o mes turime į tai atsižvelgti. Tačiau viską atperka jausmas, kai stebi mūsų studenčių Mildos Valčiukaitės, Airinės Palšytės, I. Dumbauskaitės pergalingus pasirodymus ir žinai, kad jos atstovauja universitetui. Aš pats labai mėgstu žiūrėti mūsų sportininkų varžybas, domiuosi jų rezultatais ir aistringai už juos sergu.“

„Universitete juk prabėga vieni gražiausių ir smagiausių gyvenimo metų, patekę pas mus dar beveik vaikais iš mokyklos suolo, studentai čia praleidžia keturis, šešis ar daugiau metų. Šis tarpsnis labai svarbus asmenybės formavimesi, tad sveika gyvensena, sportas yra tai, ką mes savo universitete skatiname. Norime, kad kiekvienas mūsų studentas įprastų sportuoti bent kelis kartus per savaitę, stengiamės tam sudaryti sąlygas, juos motyvuoti. O aukšto meistriškumo sportininkai ir jų pergalės prie to prisideda“, - pridūrė prof. J. Banys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)