Taip taip, jūs teisingai perskaitėte. Prizininkai ir čempionai gavo konservuotų ananasų.

„Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu! Organizatorių įsteigti prizai vaikams – ananasų skardinė. Gal geriau būtų „tušonkės“ skardinę gauti“, – savo facebook paskyroje rašė Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas. Jo jaunėlė dukra Perla dalyvavo varžybose ir jis užfiksavo apdovanojimų akimirką.

DELFI susisiekus su R. Žvingilu, jis akcentavo, kad Klaipėdoje jo dukra plaukimo varžybose dalyvauja ne pirmą kartą ir anksčiau prizai buvo kitokie: sportiniai krepšiai, marškinėliai ir panašiai.

„Dėl šios komiškos situacijos kalti organizatoriai – kiek girdėjau, varžybos buvo organizuojamos kartu su kauniečiais. Visos tribūnos juokėsi, kai pamatė, kad įteikė konservuotų ananasų. Mačiau, kad už pirmą vietą įteikė į dėžutę įdėtą riestainį. Įsivaizduokite, kaip gavę tokius prizus jautėsi svečiai iš Lenkijos, Rusijos ar Gruzijos. Juk dalyvavo apie 350 plaukikų. Galbūt geriau nieko neduoti, tik medalius, nei tokius prizus, – garsiai svarstė R. Žvingilas.

– Man ši situacija priminė karo laikus, kai vaikai, dirbdavę viršvalandžius ir viršiję numatyti planus, gaudavo „tušonkės“ skardinę. Labaiu graudu, nei juokinga“, – akcentavo R. Žvingilas.

Varžybų organizatoriai šios situacijos pernelyg nesureikšmina.

„Rėmėjai davė tokių prizų ir mes juos įteikėme vaikams. Jie valgo ir viskas gerai. Šiais laikais su rėmimu yra sudėtinga, nėra paprasta pritraukti rėmėjų, tad mes džiaugiamės visais, kurie mums padeda ir kažką duoda. Tai juk tikrai geriau negu nieko“, – DELFI aiškino vienas iš varžybų organizatorių, VšĮ vandens sporto klubo „Baltija“ direktorius Erikas Skyrius, renginį organizavęs kartu su kolegomis iš Kauno.

Tuo metu feisbuke užvirė diskusijos dėl gana šmaikštaus ir neįprasto organizatorių prizo.

„Kaune mūsų viena komanda gavo po greito užpylimo makaronų pakelį – „bomžpaketą“. Tai vaikai manė, kad sausainiai, „žalius“ suvalgė autobuse“, – juokėsi futbolo treneris Tadas Vaitkus.

Kiti rašė: „Juokas per ašaras... “, „Na jau kažkas iš fantastikos pasaulio“ ir pan. Vienas komentatorius visą šią situaciją net pavadino vienu žodžiu: „Afrika“.

„Kiek žmonių, tiek nuomonių. Mes visai neprieštarautume, kad tie komentatoriai patys prisidėtų prie prizų paieškų ir steigimo, tada pamatytų tikrąją padėtį“, – situaciją pakomentavo E. Skyrius.

Anot E. Skyriaus, varžybų metu vyko loterija, kurios metu jaunieji plaukikai laimėjo išmaniųjų laikrodžių, plaukimo akinukų, kepurėlių ir neperšlampamų dėklų telefonams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)