Atrankos varžybose K. Teterevkova buvo šešta (1 min. 6,85 sek.), o R. Meilutytė – tik 17-a (1 min. 7,79 sek.).

Įdomu, jog pernai Fukuokoje (Japonija) pirma „už brūkšnio“ šioje rungtyje buvo likusi Kotryna.

Ar vyresnės ir tituluotesnės tautietės nesėkmė buvo didelė staigmena?

„Nežinau, kaip ji jaučiasi, bet iš jos galima daug ko sulaukti, sunku komentuoti. Aišku, labai sudėtinga kiekvieną kartą būti ant aukščiausio pakylos laiptelio“, – atsiliepė K. Teterevkova.

Ji teigė pati atrankoje nesistengusi plaukti iš visų jėgų, kurių daugiau pasiliko pusfinaliui, pirmadienį vyksiančiam nuo 18.28 val. Lietuvos laiku.

Į Katarą neatvyko pernai šioje rungtyje pasaulio vicečempione tapusi Tatjana Schoenmaker iš Pietų Afrikos Respublikos, bronzinė prizininkė iš JAV Lydia Jacoby, o dabar neliko ir čempionės.

Be to, nedalyvauja pajėgios plaukimo krūtine specialistės Lilly King iš JAV, estė Eneli Jefimova, japonė Satomi Suzuki.

Ar K. Teterevkovai atsiveria visi keliai ant pjedestalo?

„Apie šitai negalvoju, einu palaipsniui – matysime“, – neužsisvajojo plaukikė.

Beje, dėl jos dalyvavimo pasaulio čempionate taip pat būta abejonių, kadangi sportininkė nuo rudens treniruojasi su Indianos universiteto komanda, kurios treneriai nepageidavo išleisti lietuvės.

Pasiruošimu JAV K. Teterevkova teigia esanti patenkinta, nors prakaito, anot plaukikės, tenka išlieti žymiai daugiau nei sportuojant Lietuvoje.

„Ten reikia daug stipriau dirbti: visai kitokios treniruotės sporto salėje, didesnis ir intensyvesnis plaukimo kilometražas. Labai sunku, reikia mokėti išgyventi. Bet greičiausiai duos naudos ateityje, o kol kas man visai patinka ir mano komanda, ir treneriai“, – pasakojo Kotryna.

100 m plaukimo krūtine atrankoje didžiausią spartą išvystė kinė Qianting Tang (1 min. 6,16 sek.), antra buvo olandė Tes Schouten (1 min. 6,46 sek.), trečia – airė Mona McSharry (1 min. 6,49 sek.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją