Čiuožėjai dalyvavo net penkiuose turnyruose Taline (Estija), Maskvoje (Rusija), Budapešte (Vengrija), Zagrebe (Kroatija) ir Dortmunde (Vokietija).

Daugiausia sportininkų buvo išvykę į Tarptautinės čiuožimo sąjungos ISU iniciatyva organizuojamas varžybas „Tallinn Trophy“ Estijoje. Varžybose dalyvavo sportininkai iš 22 pasaulio valstybių - tarp jų ir JAV bei Japonijos. Daugeliui sportininkų šios varžybos buvo paskutinė galimybė patekti į 2015 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionatą, vyksiantį sausio pabaigoje Švedijos sostinėje Stokholme.

Į čempionatą patenka tik tie sportininkai, kurie įvykdo ISU keliamus reikalavimus - surenka nustatytus privalomus taškus už techniką trumpojoje bei laisvojoje programose.

Būtent tai Estijoje šį savaitgalį siekė padaryti varžybose debiutavusi naujoji šalies šokių ant ledo pora Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius. Lietuvos atstovai su kaupu pateisino lūkesčius. Tik vasarą kartu čiuožti pradėję sportininkai šį savaitgalį pirmą kartą pasirodė varžybose, kurios jiems buvo vienintelė galimybė susirinkti taškus, reikalingus Europos čempionatui.

Pora labai sėkmingai startavo penktadienį su trumpąja programa, o šeštadienį su laisvąja. T. Tran ir S. Ambrulevičius surinko reikalingus taškus ir užėmė 5 vietą. Po pasirodymų technikos specialistai labai teigiamai atsiliepė apie šią porą. Europos čempionate turėsime atstovus ne tik moterų varžybose, tačiau ir šokiuose ant ledo.

Kita šokių pora - Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala pasirodė jaunimo grupėje. Taline šokėjai surinko 95,60 taškų ir beveik 20 taškų viršijo lapkričio mėnesį Rygoje pasiektą rezultatą (76,16). Pora užėmė devintą vietą, o laisvojoje programoje buvo septinti. Tačiau svarbiausia, kad ši pora taip pat surinko taškus, leidžiančius dalyvauti 2015 m. pasaulio jaunimo čempionate. Jis vyks tuose pačiuose ledo rūmuose Taline.

Merginų jaunimo grupėje penkiolikametė Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ auklėtinė Elžbieta Kropa tarp 33 dalyvių pateko į dešimtuką. Jaunučių grupėje suspindėjo devynmetė Jogailė Aglinskytė, užėmusi antrą vietą ir nedaug atsilikusi nuo pirmą vietą užėmusios Rusijos atstovės.

Šį savaitgalį pirmosiose sezono varžybose pasirodė ir vieninteliai Lietuvos porinio čiuožimo atstovai - Maskvoje vykusiose varžybose startavo Goda Butkutė ir Nikita Ermolaevas. Pora išbandė jėgas varžydamasi su geriausiais Rusijos sportininkais ir užėmė ketvirtą vietą. Ši pora taip pat surinko taškus, suteikiančius teisę pasirodyti Europos čempionate, tačiau dėl jauno G. Butkutės amžiaus šį sezoną šios poros čempionatuose dar neišvysime.

Zagrebe vykusiose ISU varžybose „Golden Spin of Zagreb“ Aleksandra Golovkina pagerino savo trumposios programos rezultatą (50.98) ir užėmė septintą vietą. Tai buvo trečiosios ISU „Challenger“ serijos varžybos šiai sportininkei, po kurių A. Golovkina serijos reitinge užima aukštą dešimtą vietą. Tai yra kol kas geriausias Lietuvos suaugusių moterų pasiekimas tokio rango varžybose. Kita Lietuvos atstovė Inga Janulevičiūtė šios serijos varžybų reitingų lentelėje užima 40-ą vietą.

Neseniai vykusiose kitose ISU varžybose Varšuvoje A. Golovkina iškovojo bronzos medalį.

Jauniausia Lietuvos šokių ant ledo pora Jogailė Žilionytė ir Luca Morini, čiuožianti jaunių grupėje, šį savaitgalį taip pat dalyvavo antrose savo varžybose. Taip pat tik vasarą kartu čiuožti pradėję sportininkai Budapešte vykstančiose tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose trap trylikos porų užėmė aštuntą vietą.

Praėjęs savaitgalis buvo ne ką mažiau sėkmingas mūsų sportininkams. Kasmet Dortmunde vykstančiose varžybose „NRW Trophy“ Deimantė Kizalaitė jaunimo grupėje iškovojo ketvirtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)