Parodomoje programoje pasirodys visi 23 stovykloje viešintys čiuožėjai, kurių amžius nuo 7 iki 18 metų. Ant ledo savo meistriškumą demonstruos 8 dailiojo čiuožimo talentai iš Klaipėdos, taip pat Latvijos, Rusijos, Vengrijos, Rumunijos, Ukrainos ir Italijos sportininkai.

„Pernai dailiojo čiuožimo stovykla Klaipėdoje buvo savotiškas bandymas, kuris, manome, puikiai pavyko. Šiemet mūsų stovykla išsiplėtė – nuo 16 vaikų pernai iki 23 šiemet – ir, atrodo, pavyko dar geriau: daugiau vaikų, iš daugiau šalių. Stengiamės padaryti ją kasmetine, nes tai puiki proga ir mūsų vaikams. Praeitų metų stovykloje dalyvavusių vaikų rezultatai buvo akivaizdžiai geresni – praktiškai iš visų varžybų mūsų vaikai šiemet grįžo užėmę prizines vietas“, – sakė stovyklos trenerių komandos narė ir Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo „Speigas“ trenerė Edita Dvarionienė.

Jaunuosius čiuožėjus treniruoja profesionalūs treneriai, atvykę iš JAV ir Rusijos, konsultuojantys garsiausius pasaulio dailiojo čiuožimo sportininkus. Klaipėdoje viešinčių trenerių komanda, kurioje yra ir Svetlana Veretennikova bei Igoris Novodranas, treniravo Didžiosios Britanijos čempioną Harry Mattiką, žymųjį Rusijos čempioną Jevgenijų Pliuščenką, Rusijos žvaigždę E. Tuchtaniševą.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog antrus metus iš eilės tampame tarptautinės dailiojo čiuožimo klubo stovyklos namais ir ant mūsų ledo savo galimybes demonstruoja, naujų žinių ir patirties semiasi augantys dailiojo čiuožimo sportininkai. Kviečiu visus ne tik pasižiūrėti, kaip vyksta profesionalių tarptautinių trenerių vedami užsiėmimai, bet ir pasigrožėti bendru sportininkų ir trenerių darbu – parodoma programa“, – kvietė Klaipėdos arenos valdytojas Ovidijus Zibalis.

Pasak E. Dvarionienės, šiemet stovykloje dalyvauja daugiausiai 14-15 metų jaunuoliai, kurie atkakliai siekia aukštumų, todėl ir parodomoje programoje stengsis parodyti tai, ką moka geriausio.

„Dalis vaikų atsisveikindami su stovykla ir Klaipėda demonstruos savo parodomąsias programas, kita dalis varžybų numerius. Ką rodyti – kiekvieno jų pasirinkimas. Be abejo, šioje programoje matysis ir tai, ką kiekvienas sportininkas nuveikė stovykloje, ko išmoko“, – tikina „Speigo“ trenerė.

Tarptautinė dailiojo čiuožimo klubo stovykla Klaipėdoje vieši jau antrą kartą. Stovykla prasidėjo birželio 10 d. Stovyklos užsiėmimai ledo arenoje vyksta darbo dienomis: 9.45–13.00 val.; 14.45–16.45 val. ir šeštadieniais – 11.00–11.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją