Šios kovinio sporto šakos šiuo metu yra ypač populiarios pasaulyje visų pirma dėl demonstruojamos technikos efektyvumo bei įspūdingo reginio.

Lietuvoje veikia net dvi dešimtys klubų, kurių specializacija – Muay Thai ir kikbokse. Tačiau galimybė treniruotis su čempionais, neišvažiuojant iš šalies, atsirado tik dabar.

„Patriot gym“ trenerių komanda – tai Baltarusijos mokyklos, pripažintos viena geriausių pasaulyje, atstovai. Vienas projekto kuratorių yra Dmitrijus Peseckis – pirmas pasaulio Tailando bokso profesionalų čempionas iš Rytų Europos, tarptautinės klasės sporto meistras. Jis sėkmingai dirba treneriu ir jau „užaugino“ ne vieną pasaulio bei Europos čempioną.

Tarp D. Peseckio mokinių – daugkartiniai pasaulio ir Europos čempionai Zabitas Samedovas ir Vitalijus Gurkovas, kurie irgi dalyvaus treniruotėse Vilniuje. Profesionaliai įrengtoje salėje, kurios plotas siekia 400 kv. m, be treniruočių, vyks seminarai, turnyrai, tarptautiniai sporto sąskrydžiai ir varžybos.

Vilnius, kaip klubo įsikūrimo vieta, buvo pasirinktas neatsitiktinai. Tai – geografiškai patogi vieta, kurioje galės susitikti sportininkai iš ES ir kitų Europos šalių. Būtent čia jie galės ruoštis tarptautiniams turnyrams, pasaulio bei Europos čempionatams“, – sakė vienas klubo įkūrėjų Eduardas Golcovas.

Klube galės treniruotis ir dailiosios lyties atstovės. Merginas ir moteris treniruos Tailando bokso čempionė, tituluota tarptautinių MMA turnyrų dalyvė Jana Kunickaja.

Užsirašyti į treniruotes galima jau dabar. Jokių amžiaus apribojimų
organizatoriai nenumato.

„Treniruojame tiek vaikus nuo šešerių metų, tiek suaugusiuosius iki 50 metų ir vyresnius. Vieni jų ateina treniruotis savo malonumui, kiti – siekia profesionalumo. Žmonių tikslai ir siekiai paprastai paaiškėja jau pirmų treniruočių metu. Jei tik yra noro sportuoti, galimybių tam turime užtektinai“, – teigė E. Golcovas.

Kasdien nuo kovo 25 iki balandžio 5 dienos klubas „Patriot gym“ kviečia į D. Peseckio seminarus, kurie bus skirti kovos ir smūgiavimo taktikai, alkūnių ir kelių smūgių bei klinčo technikai tobulinti. O vienas iš paskutinių renginių, pavadintas „Atviru ringu“, vyko vasario pabaigoje.

Jame dalyvavo pradedantys sportininkai iš Klaipėdos, Kelmės, Šiaulių, Marijampolės, Kauno, Alytaus, Trakų ir Vilniaus. Varžybų metu įvyko 35 kovos.

Tailando bokso seminaras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)