Po rytinio pusfinalio plaukimo, kuriame atstumą įveikė per 30,39 sek. ir tarp 50 dalyvių 7-9 vietas pasidalijo su švede Sophie Hansson ir este Eneli Efimova, R. Meilutytė nebuvo kalbi ir nueidama mestelėjo, kad yra gana prastos nuotaikos.

Po finišo pusfinalyje, kuriame užfiksuotas istoriškai geriausias šios distancijos rezultatas, R. Meilutytė iškalba taip pat nespinduliavo ir bent jau vizualiai bandė nesureikšminti pakeliui link finalo užfiksuoto pasiekimo.

„Kas ta Rūta Meilutytė? Kartais smagu būti geriausiai, kartais pavyksta“, – pusiau juokais, pusiau rimtai tarstelėjo plaukikė.

Paklausta, galbūt plaukdama tokiu greičiu išliejo kažkokias ryte susikaupusias emocijas, ji nusišypsojo.

„Gal, gali būti, kartais tas pyktis – gerai. Sveika emocija, galinti padėti sukaupti jėgas“, – tikino R. Meilutytė.

Tačiau atskleisti rytinio nepasitenkinimo priežasties plaukikė nenorėjo. „Aš nesakau, kad buvau pikta. Viskas tvarkoje“, – nedaugžodžiavo ji, už pakartotą pasaulio rekordą „Marine Messe“ arenoje apdovanota ir 30 tūkst. JAV dolerių čekiu.

Pasaulio rekordą, nuo šiol priklausysiantį dviem sportininkėms, B. Pilato pasiekė 2021-aisiais. Šį kartą pusfinalyje 18-metė italė distanciją įveikė per 30,09 sek. ir tarp 16 pusfinalio dalyvių buvo ketvirta.

Antrą geriausią laiką pademonstravo 26-erių amerikietė Lilly King (28,72 sek.), trečią – tik atsisakius pusfinalyje dalyvauti vienai iš plaukikių jame teisę varžytis gavusi 20-metė PAR atstovė Lara Van Nierkerk.

Finale, kuris Lietuvos laiku vyks sekmadienį 14.09 sek., taip pat plauks 19-metė kinė Qianting Tang (30,12 sek.), 16-metė estė Eneli Jefimova (30,22 sek.), 19-metė italė Anita Bottazzo (30,28 sek.) ir vietos žiūrovų numylėtinė – iš Fukuokos kilusi 32-ejų japonė Satomi Suzuki (30,33 sek.).

Primename, kad iki šiol geriausias R. Meilutytės rezultatas šioje distancijoje buvo 29,44 sek. – lietuvė jį pasiekė pernai pasaulio čempionate Romoje, kur laimėjo šios rungties auksą.

Geriausias šio sezono R. Meilutytės rezultatas buvo 29,79 sek.

Paklausta, ar finale Fukuokoje galima tikėtis dar geresnio rezultato, R. Meilutytė tik gūžtelėjo pečiais: „Nežinau, dabar apie tai negalvoju“.

R. Meilutytė pasaulio rekordą 50 m krūtine rungtyje jau buvo pasiekusi 2013-aisiais (29,48 sek.), vėliau jį 2017-aisiais pagerino Lilly King (29,40 sek.), o galų gale – minėtoji B. Pilato.

Fukuokoje pakartodama pasaulio rekordą R. Meilutytė gavo ir 30 tūkst. JAV dolerių čekį.

Šeštadienį šios rungties atrankoje dalyvavo ir 21-erių vilnietė Kotryna Teterevkova, kuri finišavo per 30,94 sek., užfiksavo 19-ą rezultatą ir liko už pusfinalio borto.

Primename, kad kol kas šiame čempionate vienintelį medalį Lietuvos delegacijai ir iškovojo būtent R. Meilutytė, laimėjusi auksą 100 m moterų plaukimo krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją