Plakė arbitrą

Vieną akimirką Lietuvos rankininkai dar rovėsi plaukus, keikdami teisėją iš Čekijos, o po kelių sekundžių šaukdami iš laimės griuvo ant rankas į viršų iškėlusio mačo didvyrio A. Vaškevičiaus.

Lemiamas atrankos į 2013 metų pasaulio rankinio čempionatą Europos zonos 5-os grupės mūšis tarp Lietuvos ir Šveicarijos komandų baigėsi lygiosiomis 24:24, kurios „Siemens arenoje“ sukėlė tikrą euforijos vulkaną.

Beveik visas rungtynes pirmavusius ir padėtį aikštėje kontroliavusius šveicarus nokautavo rungtynių pabaigoje kelis itin svarbius metimus atrėmęs šeimininkų vartų sargas, galiausiai sulaikęs ir paskutinį Manuelio Linigerio metimą nuo 7 metrų žymos.

Baudinį arbitras skyrė jau pasibaigus rungtynių laikui už tariamą Augusto Strazdo taisyklių pažeidimą paskutinę kėlinio sekundę. Taiklus metimas būtų išplėšęs šveicarams ne tik pergalę, bet ir vienintelį kelialapį į kitą etapą.

„Nėra ko komentuoti – jokio pažeidimo ten nebuvo. Tik pats teisėjas suprato, už ką skyrė baudinį”, – ir po rungtynių arbitro sprendimu negalėjo patikėti G. Savukynas. – Tačiau paskutiniame epizode Dievas buvo mūsų pusėje. Iki tos akimirkos A. Vaškevičius dar nebuvo atrėmęs nei vieno 7 m baudinio – nei čia, Lietuvoje, nei Šveicarijoje. Todėl tikėjau, kad vieną jam pavyks atmušti. Smagu, kad tai buvo lemiamas baudinys“.

Nedėkingas tvarkaraštis padarė savo

Vangiai pradėję dvikovą lietuviai po pirmo kėlinio atsiliko 12:15, o antroje rungtynių dalyje šveicarai buvo įgiję net penkių įvarčių persvarą.

Lietuvos rinktinės atstovai po mačo tvirtino, kad jautė nuovargį – G. Savukyno auklėtiniai žaidė jau ketvirtas rungtynes per 10 dienų. Tuo tarpu šveicarams tai buvo tik antra akistata per pastarąją savaitę, kadangi mačus su italais jie buvo sužaidę dar praėjusį lapkritį.

„Ypač sunku buvo dėl to, kad po ketvirtadienio rungtynių Šveicarijoje namo keliavome visą dieną ir parsiradome tik vidurnaktį“, – kalbėjo G. Savukynas. – Pirmame kėlinyje nesužaidėme taip, kaip tikėjomės, paleidome varžovus į priekį ir turėjome ilgai vytis. Bet panikos nekilo, ir vyrai eilinį kartą parodė savo kovingumą. Tikiuosi, kad paskutinės minutės patiko žiūrovams. Ar dabar eisime švęsti? Labai abejoju. Daugeliui iš mūsų rytoj jau reikia būti savo darbo vietose – klubuose. Šventė bus birželį, jei tik laimėsime ir antrame atrankos etape“.

Šveicarai jautėsi vertesni pergalęs

Šveicarijos rinktinės vairininkas Goranas Perkovačas po mačo neatrodė itin nuliūdęs dėl išsprūdusios pergalės ir pabrėžė, kad Lietuvos komandą išgelbėjo tik sėkmė.

„Sveikinu lietuvius – abiejose tarpusavio rungtynėse Fortūna buvo atsisukusi į juos. Šiandien mes buvome geresni, 37 minutes žaidėme nuostabų rankinį. Tik pabaigoje sėkmė nuo mūsų nusisuko. Turėjome puikiausią šansą. Nieko čia nepridursi – 7 metrų baudinius reikia realizuoti”, – dėstė šveicarų vyriausiasis treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją