Pirmą kartą šalies istorijoje varžomasi bėgant į Trijų kryžių kalną ir nuo jo. Renginio dalyviams iš anksto numatyta trasa iki kalno viršuje esančios apžvalgos aikštelės reikia subėgti net dešimt kartų, įveikiant 13 kilometrų atstumą, bei surenkant net 700 suminių vertikalių metrų į aukštį.

Tai išties nemažai valios ir vidinio susikaupimo reikalaujanti bėgimo trasa, kuri kiekviename rate apdovanoja dalyvius nuostabia Vilniaus miesto panorama.

Renginiu taip pat siekiama prisidėti prie bekelės ir sporto gamtoje bet kokiu oru kultūros didinimo įtraukiant jaunimą ir vyresnio amžiaus dalyvius. Jiems atitinkamai reikia įveikti du arba tris ratus.

Susidomėjimas „Vertical Vilnius 700“ yra išties didelis. Šiuo metu užsiregistravo beveik 150 dalyvių. Trasos įveikimui ir rezultatų organizatoriams pridavimui yra skirta visa savaitė (iki rugsėjo 30 d. 24:00 val.), o dalyvavimo ir savo rezultatų gerinimo kartai nėra ribojami. Yra dalyvių, kurie jau šiuo metu visą 10 ratų trasą yra įveikę net keturis kartus.

Trasa ne tik vaizdinga, bet reikalaujanti išlieti prakaito norintiems pasivaržyti. Štai kol kas greičiausias bėgikas Andrius Šipkinas 10 kartų bėgte trasą įveikė vos per 1:02:42 val., o bėgikė Patricija Tomašun per 1:16:51 val. Rezultatai labai geri ir įdomu ar iki penktadienio vakaro pavyks kam nors aplenkti dabartinius lyderius.

Varžybos yra nemokamos, o pasibaigus renginiui bus nustatyti ir vertingais prizais apdovanoti greičiausi kiekvienos grupės dalyviai. Taip pat renginio organizatoriai paruošė paslėptų prizų, kuriuos loterijos būdu dovanoja trasą įveikusiems dalyviams.

Registracija, renginio nuostatai, trasos įveikimo instrukcija ir kita informacija –facebook.com/Verticalvilnius700.

"Vertical Vilnius 700“ bėgimas
"Vertical Vilnius 700“ bėgimas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją