Čiuožimo atstovai ne kartą svaidė akmenis į ministerijos daržą dėl to, jog ši nepadarė išimties sausį Kaune vykusiam Europos dailiojo čiuožimo čempionatui.

V. Jasutis anksčiau skundėsi, jog pirmenybės buvo suorganizuotos be jokio valstybės indėlio – nors finansavimas šių metų tarptautiniams renginiams dar apskritai nėra paskirstytas.

Galiausiai paraišką bendra tvarka pateikė ir LČF, prašanti maksimalios konkurso taisyklėse numatytos sumos – 0,5 mln. eurų.

Iš viso Lietuvoje rengiamoms tarptautinėms varžyboms šiemet bus padalinta 1 mln. eurų.

Iš Nacionalinės sporto agentūros (NSA) specialistų sudaryta komisija dėl finansavimo spręs penktadienį, jos siūlymus tvirtins NSA direktorius Mindaugas Špokas.

Pastarojo viršininkas G. Jakštas, kurį V. Jasutis tiesiogiai kaltino nusistatymu prieš LČF, ketvirtadienį teigė, kad federacijos skundai – tiesiog nesusipratimas.

„Nesakyčiau, kad buvo kažkoks konfliktas – gal veikiau nesusikalbėjimas. Taisyklės – gana aiškios, yra komisija, renginiai vertinami balais, atitinkamai ir skiriamas finansavimas. Aš komisijai nepriklausau, nežinau, ką ji nutars. Nors konkurencija – didelė, kiek girdėjau, gauta virš 30 paraiškų, bet tokio svorio renginiui kaip Europos čempionatas lėšų turbūt bus skirta“, – atsiliepė ministras.

Tiesa, dailiojo čiuožimo pirmenybių atveju, komisija gali nutarti įvertinti keletą papildomų aplinkybių.

Maždaug 1,5 mln. eurų atsiėjęs čempionatas – jau įvykęs. Ir nors LČF viešai nėra pateikusi detalių skaičių, jos atstovai deklaruoja, jog varžybų organizavimas į skolas neįklampino net ir be valstybės pagalbos.

Ar finansavimas bus skirtas, jei rengėjams išsiversti leido kiti šaltiniai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)