A. Šidlauskas antradienio varžybas pradėjo vyrų 50 m plaukimo krūtine rungtimi. Savajame atrankos plaukime lietuvis finišavo dešimtas (28,47 sek.).

Bendroje įskaitoje jis užėmė 31 vietą ir į pusfinalį nepateko. Kvalifikacijoje iš viso varžėsi 58 dalyviai.

Greičiausi ryte buvo amerikietis Nicas Finkas ir baltarusis baltarusis Ilja Šimanovičius. Jie buvo užfiksavo identišką rezultatą – 26,66 sek.

A. Šidlausko šios rungties karjeros rekordas – 27,39 sek.

Primename, kad 26-erių panevėžietis plaukė 100 m plaukimo krūtine rungties pusfinalyje (59,79 sek.) ir ten liko 12-as.

Pasaulio čempionato debiutantė S. Statkevičius ryte pasirodė moterų 200 m plaukimo laisvu stiliumi atrankoje.

Savajame kvalifikaciniame plaukime lietuvė finišavo antra ir distanciją įveikė per 2 min. 3,03 sek., bet į pusfinalį nepateko.

Tarp 50 dalyvių mūsiškės laikas buvo 32-as.

Kvalifikaciją laimėjo kinė Bingjie Li (1 min. 57,16 sek.).

Kanadoje besitreniruojanti jaunoji Lietuvos sportininkė per karjerą greičiausiai šį nuotolį yra plaukusi per 2 min. 1,86 sek.

Katare dalyvaujanti Lietuvos plaukimo rinktinė yra rekordinio dydžio – dar niekad pasaulio pirmenybių nešturmavo net 13 šalies plaukikų.

Vietas Paryžiaus žaidynėse jau yra užsitikrinę keturi Lietuvos atstovai – Danas Rapšys (200 m, 400 m laisvu stiliumi), Rūta Meilutytė (100 m krūtine), Aleksas Savickas (200 m krūtine) ir Kotryna Teterevkova (100 m, 200 m krūtine).

Pasaulio plaukimo čempionatas Dohoje tęsis iki vasario 18 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją