Tarp bėgimo entuziastų ir žymūs Lietuvos pramogų pasaulio atstovai - aktoriai Edita Užaitė, Dominykas Vaitiekūnas, choreografas Šarūnas Kirdeikis su „Show makers“ akademijos komanda, atlikėjai Donatas ir Vaidas Baumilos, „Pinup Girls“ grupės narės Ieva Ambrazaitė ir Viktorija Sutkutė, radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius bei Erika Vitulskienė. Renginį ves buvusi televizijos laidų vedėja Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė ir aktorius Leonardas Pabedonoscevas.

„Užsiregistravusių dalyvių skaičius rodo, kad bėgimas sparčiai populiarėja, miesto žmonės daugiau dėmesio skiria sportui, aktyviam laisvalaikiui ir bėgimo renginiai sulaukia vis daugiau dalyvių – sako bėgimo renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

– Tikimės, kad renginio dieną prisijungs ir abejojantys ar lyg šiol negalėję, nes registracija vis dar tęsiasi, o trumpiausią 5 km distanciją gali įveikti tikrai beveik visi bent minimaliai sportuojantys žmonės – svarbu pasirinkti sau malonų bėgimo tempą. Tikime, kad šis bėgimo renginys taps gražia kasmetine tradicija ir su kiekvienais metais sutrauks vis daugiau dalyvių. O po kelių metų gal bėgs 10-20 tūkstančių, kaip didžiuosiuose pasauliniuose bėgimuose“.

Kiekvienas dalyvis, atsižvelgdamas į savo galimybes bei norus, „Nike Aš bėgu. Vilnius/DNB Pusmaratonis“ bėgime galės pasirinkti 5 km, 10 km arba 21,098 km distancijas. Mažiesiems renginio dalyviams skirta speciali 500 metrų ilgio trasa.

Pirmi 5 tūkst. užsiregistravusių gauna specialius „Nike Aš bėgu. Vilnius/DNB Pusmaratonis“ marškinėlius dovanų. Kiekvienos kategorijos greičiausi bėgikai gaus „Nike" bei DNB bėgimo rėmėjų dovanų. Renginio metu puikiai leis laiką ne tik bėgikai, bet ir bėgimo dalyvius palaikantieji ar tiesiog čia atėję pasivaikščioti žmonės.

Visi norintys bėgti, bet dar nespėję užsiregistruoti, tai galės padaryti renginio dieną: nuo 8 iki 10 val. vyks naujų dalyvių registracija 10 km ir 21,098 km distancijoms, o nuo 8 val. iki 13 val. – 5 km distancijai starto vietoje, Rotušės aikštėje. Vaikų bėgimo nemokama registracija ir bėgimo numerių išdavimas vyks nuo 8 iki 12 val. registracijos palapinėje. Bėgantys 10 km ir 21,098 km distanciją startuos 10.30 val., 5 km – 13.30 val., o 2-4 metų mažųjų dalyvių startas numatomas 12.30 val., 5-7 metų – 12.40 val., 8-10 metų – 12.50 val.

Besiruošiantys bėgti 5 km, 10 km ir 21 km distancijas kviečiami pasimankštinti ir padaryti 15 min. apšilimą, kurį ves „Impuls“ trenerių komanda 10 val. ir 13 val. Jogos atsipalaidavimas tarp bėgimų vyks 12 val. ir 14 val. Pirmieji bėgikai, sėkmingai įveikę pasirinktą distanciją, bus apdovanojami 14.15 val.

„Laukiame Jūsų šioje bėgimo, geros nuotaikos ir sveikos gyvensenos šventėje ir nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie pasidalino savo gerumu su „Gelbėkit vaikus“ organizacija. Juk smagu būti kartu, kai sieja bendri tikslai ir vertybės“, – sako DNB banko vadovas Bjornar Lund.

Tarptautiniai „Nike“ bėgimo renginiai vyksta 34-iuose pasaulio miestuose, juose dalyvauja beveik 400 tūkst. bėgimo entuziastų. Šiais metais Lietuvoje „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ vyks gegužės 26 d. Dalyviai kviečiami įveikti 5 km, 10 km ir 21,098 km distancijas.

Daugiau apie varžybas galima sužinoti http://www.nikeasbegu.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)