Praeitoje Seimo kadencijoje įvairūs Seimo nariai teikė skirtingus siūlymus dėl Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (toliau – Fondas) finansavimo ir valdymo (XIP-2591). Vieni jų siūlė didinti fondo finansavimą, didinant gaunamą lėšų procentą nuo loterijų, kiti – didinat procentą nuo akcizo.

Pateikti skirtingi pasiūlymai, kas turėtų sudaryti Fondo Tarybą ir būtų renkamas pirmininku – ar Fondo Taryba turėtų būti sudaryta tik iš valstybės tarnautojų, ar pirmininku galėtų būti tik Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius. Kartu buvo teikiami pasiūlymai, kiek metų turėtų trukti pirmininko ir Tarybos narių kadencijos.

Taip pat buvo pateiktos skirtingos nuomonės, koks procentas lėšų nuo Fondo biudžeto turėtų būti skiriamas Fondo administravimui. Taip pat nemažiau diskusijų sukėlė klausimas, kokioms sritims ir kokiomis proporcijomis turėtų būti skiriamos fondo lėšos, pavyzdžiui, ar iš Fondo lėšų Kūno kultūros ir sporto departamentui turėtų būti skiriama 50 ar 70 proc. Fondo lėšų. Nesutarta, ar turi būti nurodyta, kokiems projektams turi būti taikoma pirmenybė skirstant Fondo lėšas.

Atsižvelgiant į tai, kad dauguma teiktų įstatymo keitimo pasiūlymų susiję su pagrindiniais Fondo valdymo ir lėšų skirstymo principais, Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas pasiūlė Seimo valdybai sudaryti darbo grupę, kuri, išnagrinėjusi Seimo narių registruotus pasiūlymus, kitų šalių gerąją praktiką, argumentuotai pasirinktų konkretų Fondo valdymo modelį, nustatydama Fondo valdymo, finansavimo ir Fondo lėšų skirstymo principus ir parengtų Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymo naują redakciją.

Įstatymo naująją redakcijai darbo grupei pavesta parengti iki 2013 m. gegužės 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)