Po metų pertraukos atnaujintame „Arnold Strongman“ turnyre, kuris galiūnų pasaulyje vadinamas prestižiškiausiomis komercinėmis varžybomis, triumfavo 31 metų JAV atstovaujantis latvis Martinas Licis.

2019 metų pasaulio galiūnų čempionas susižėrė 80 tūkst. JAV dolerių prizą – 44 proc. bendro 182 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo pinigų.

Ukrainietis O. Novikovas nuo nugalėtojo atsiliko 3,5 taško ir gavo 25 tūkst. JAV dolerių, kuriuos, kaip sakė prieš turnyrą, paaukos savo tėvynei, besiginančiai nuo Rusijos karinės invazijos.

Per apdovanojimo ceremoniją A. Schwarzeneggeris gyrė O. Novikovą ir jo pasiryžimą ginti savo gimtinę: „Esi ypatingas. Žinau, kad ketini grįžti namo, į Ukrainą ir rizikuoti savo gyvybe. Taip pat žinau, kad visus uždirbtus pinigus ketini skirti pirkti apsauginėms liemenėms ir išdalinti jas nekaltiems civiliams žmonėms. Tai yra nuostabus nesavanaudiškumo ir drąsos pavyzdys. Todėl padidiname tavo iškovotą sumą iki 80 tūkst. JAV dolerių, kad galėtum padėti gelbėti žmonių gyvybes.“

Ukrainos galiūnas per kultūrizmo legendos kalbą buvo apsisiautęs savo šalies vėliava ir nuoširdžiai dėkojo spausdamas turnyro organizatoriaus ranką. „Jokio karo! Taika! Taika!“ – sušuko A. Schwarzeneggeris.

Trečią ir ketvirtą vietas surinkę vienodai – po 30,5 taško – pasidalijo Luke'as Stoltmanas ir Bobby Thompsonas.

Prieš pertrauką dėl pandemijos tris kartus „Arnold Strongman“ nugalėtojo titulą iškovojo Hafthoras Bjornssonas. Kalno pravardę dėl savo vaidmens televizijos seriale „Sostų karai“ turintis islandas baigė karjerą ir susikoncentravo į bokso dvikovą su britų galiūnu Eddie Hallu, kuri turėtų įvykti kovo 19 dieną Dubajuje.

„Arnold Strongman“ turnyrą net 8 kartus yra laimėjęs lietuvis Žydrūnas Savickas. Mūsų šalies galiūnas pagal titulus šiame turnyre yra absoliutus rekordininkas. Po triskart jame triumfavo H. Bjornnsonas ir Brianas Shaw.

2022 metų „Arnold Strongman Classic“ galiūnų TOP-5:

1. Martinas Licis – 41 taškas
2. Oleskijus Novikovas – 37,5 taško
3. Luke'as Stoltmanas – 30,5 taško
4. Bobby Thompsonas – 30,5 taško
5. Robas Kearney – 28,5 taško

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją