O jaunimo rinktinės atstovės Judita Petro (52 kg) Gintarė Macytė (56 kg), Agnė Šlapelytė (+75kg) bei jaunė Vilija Guzaitė (64 kg) pasipuošė bronzos medaliais.

„Kuo toliau – tuo labiau žaviuosi mūsų merginų rinktine. Būtent jos kelia sambo profesionalumo lygį Lietuvoje ir nušluosto nosį priešininkėms užsienyje. Šaunuolės!“, - kalbėjo Lietuvos sambo federacijos prezidentas Eduardas Rudas. – Pirmenybės Kipre dar syk įrodė - auga stipri sambistų karta“.

Kiprui – pirmas tokio lygio čempionatas

Lietuvoje dar tirpo sniegas, o Kipre ir sambo miestu tapusiame Limasolyje oro temperatūra siekė beveik 20 laipsnių šilumos. temperatūriniai pokyčiai ne tik nesutrukdė lietuviams kovoti dėl medalių, o paskatino.

„Kai sportininkai geros nuotaikos – rezultatai aukštesni,“ - juokavo delegacijos atstovai. Nors laikas ir buvo suplanuotas minutės tikslumu – svėrimai, įtemptas varžybų grafikas, tačiau pasimaudyti Viduržemio jūroje komanda spėjo, neslepia Lietuvos sambo kovotojai.

Varžybos vyko 2007 metais statytame Spyros Kyprianou sporto arenoje, pritaikytoje tiek imtynių sportui, tiek sunkumų kilnotojams gimnastams. Vienu metu varžybas galėjo stebėti 6,500 žiūrovų. Tačiau jų antplūdžio sambo kovos nesulaukė.

Nepasiduodantis ukrainietis

Viena įsimintiniausių turnyro kovų – imtynės tarp sunkiasvorių ukrainiečio Romano Gončiaruko ir gruzino Gugos Kibordzalidzes (+100 kg svorio kategorija). Finalo kovoje ukrainietis ne tik atsiliko 4 taškais, bet ir patyrė kelio traumą, šlubavo. Gruzijos delegacija jau buvo pradėjusi džiaugtis pergale, kai R. Gončiarukas netikėtai permetė priešininką per nugarą ir sulaikė užlauždamas jam ranką. Dvikova baigėsi 6:4 ir atnešė auksą ukrainiečiui.

Žiūrovai liko sužavėti užsispyrusiu dvidešimtmečiu, kuris nepaisant nesėkmingos dvikovos pradžios, patirtos traumos, ne tik nepalūžo, bet parodė charakterį ir iškovojo aukščiausią apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją