Šia žinia pasidalino Lietuvos lankininkų federacija (LLF). Į Esene (Vokietija) vykusį olimpinės atrankos turnyrą šeštadienį turėjo išvykti olimpiniais lankais šaudančių vyrų komanda, kurią sudarė Dalius Mačernius, Modestas Šliauteris ir Domantas Šuliokas.

Vis tik jų kelionė sustojo Kauno oro uoste.

„Atvykę į oro uostą lankininkai sužinojo, kad avialinijų bendrovė „Ryanair“ lankų savo lėktuvais negabena.

Deja, pagal šios bendrovės politiką lankai priskiriami ginklams ir į aukščiausio lygio varžybas vykstantys lankininkai su savo sporto inventoriumi, sportiniais lankais negali naudotis šios kompanijos vykdomais skrydžiais.

Be galo apmaudu, kad sportininkams tenka praleisti olimpinės atrankos turnyrą ir dabar ieškoti naujų skrydžių, tam kad galėtų sudalyvauti pirmadienį prasidedančiame Europos šaudymo iš lanko čempionate“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė federacija.

Lankininkų teigimu anksčiau tokių problemų nekildavo, tačiau minėtos avialinijos taisyklėse aiškiai apibrėžta, kad lankų gabenti negalima. 8.9.1 punktas numato: „Tikri šaunamieji ginklai, amunicija ir šaltieji ginklai arba jų imitacijos, įskaitant starto pistoletus, žaislinius arba rekreacinės paskirties ginklus (pvz., dažasvydžio ginklai), vinių pistoletus, lankus, laidynes, katapultas, harpūnus, apsvaiginimo įtaisus, šoko įtaisus, galvijų durtuvus ir lazerius.“

Galiausiai olimpinės vilties netekę lankininkai prisijungė prie kitų lietuvių, kovosiančių Europos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)