Šaltinių duomenimis, Ukrainoje galvą paguldė 26-erių metų vyresnysis seržantas Aleksejus Bakulevas. Jis, būdamas Т-72 tanke kartu su ekipažu, bandė pridengti rusų atsitraukimą, tačiau buvo mirtinai sužalotas skeveldrų. Šios kovos vieta nėra atskleidžiama.

Pranešama, kad 2017-ųjų planetos tankų biatlono čempionas į karą veržėsi pats.

„Jeigu atvirai, tai norisi į tikrą kovą. Išbandyti, kas tai. Tikiuosi, mano artimieji šį norą supras“, – teigė jis, prieš prisijungdamas prie Rusijos puolimo.

A. Bakulevas buvo kilęs iš vieno kaimo Altajaus kalnuose, Sibire.

2019-aisiais iškovotą prestižinę Rusijos armijos taurę jam asmeniškai įteikė šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Primename, kad tai – jau ne pirmasis tankų biatlono čempionas, kurio kare Ukrainoje neteko Rusija. Maždaug prieš mėnesį buvo nukautas ir 2021-ųjų laureatas Bato Basanovas.

Jis išgarsėjo karinėse žaidynėse, kurios nuo 2013-ųjų kiekvienų metų rugpjūtį rengiamos netoli Maskvos esančiame poligone Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu iniciatyva.

Tankų biatlone konkuruojančios įgulos turi kuo greičiau ir tiksliau įveikti keletą 3-10 km ilgio trasos ratų, pakeliui susidorodamos su įvairiomis kliūtimis.

Po kiekvieno rato tankai užsuka į „šaudyklą“, kurioje šaudoma tiek iš pagrindinio pabūklo, tiek kitais tanko ginklais. Nepataikius į taikinį tenka sukti baudos ratus.

Pasaulio čempionate iki šiol dalyvaudavo nuo 12 iki 23 Rusijai draugiškų valstybių atstovai, įskaitant ir nepripažintas Abchazijos ar Pietų Osetijos respublikas. Čempionėmis per šį laiką tapo tik Rusijos įgulos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)