Priešingai, čia lyg niekur nieko tęsiasi Rusijos rankinio Superlygos (RHSL) kovos, o jose toliau dalyvauja ir Lietuvos rinktinės narys Deividas Virbauskas.

26-erių metų lietuvis atstovauja vos už kiek daugiau nei šimto kilometrų nuo šiuo metu intensyviai apšaudomo ir šturmuojamo Ukrainos uostamiesčio Mariupolio įsikūrusio Taganrogo „Donskyje kazaki“ klubui.

Pietų Rusijos miesto, esančio prie Azovo jūros, komanda penktadienio vakarą žaidė eilines RHSL reguliariojo sezono rungtynes su Astrachanės „Dinamo“.

„Donskyje kazaki“ laimėjo 31:30 (16:15) ir pakilo į trečią pirmenybių vietą, o net 56 minutes žaidęs D. Virbauskas su 10 įvarčių buvo rezultatyviausias žmogus aikštėje ir pagrindinis svečių pergalės kalvis.

Deividas Virbauskas (dešinėje, 11 Nr.)

Primename, kad prasidėjus Rusijos agresijai Ukrainoje rusų krepšinio klubus paliko didžioji dalis lietuvių, o daugelio sporto šakų ekipos ir rinktinės buvo pašalintos iš tarptautinių turnyrų arba suspenduotos.

Tuo metu vietiniai Rusijos čempionatai, įskaitant ir VTB Vieningąją lygą, kad ir iš esmės be legionierių, pasiruošę baigti savo sezonus, kaip planuota.

Tie patys „Donskyje kazaki“ prieš kelias dienas paskelbė, kad ne dėl karo, o „dėl nestabilių aplinkybių teritorijose, besiribojančiose su Taganrogu“ komandą paliko vyriausiasis treneris iš Ispanijos, jo asistentai užsieniečiai ir keturi žaidėjai iš Baltarusijos.

Veikiausiai lietuvis dar nespėjo ištrūkti iš šalies, skrydžiai iš kurios tapo labai komplikuoti Vakarams įvedus sankcijas. Tikimasi, kad D. Virbauskas jau artimiausiomis dienomis turėtų grįžti į Lietuvą.


Sekmadienį į Lietuvą grįžęs D. Virbauskas pateikė savo įvykių versiją ir paaiškino, kodėl net ir karo metu žaidė Rusijos komandos sudėtyje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės