Po pertraukos į plaukimą grįžusi R. Meilutytė šią vasarą Budapešte pasidabino pasaulio čempionato aukso (50 m krūtine) ir bronzos (100 m krūtine) medaliais, o Romoje rugpjūtį vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse gerino dar 2013 metais pasiektą 50 m plaukimo krūtine rungties asmeninį ir kartu Lietuvos rekordą, iškovojo bronzą 100 m krūtine rungtyje ir tapo Europos čempione perpus trumpesnėje distancijoje.

Didžiulė garbė stovėti ant prizininkių pakylos ir priminti pasauliui apie mūsų mažytę šalį, kokie esame stiprūs ir galingi.
Rūta Meilutytė

„Gerai vertinu Europos čempionatą, daug pozityvių dalykų pasisėmiau iš jo. Džiugina, kad rinktinėje jaučiasi komandinė dvasia, visi vienas kitą palaiko bei mėgaujasi buvimu joje.

Pati gavau daug pamokų bei patirties, sau didelių lūkesčių nekėliau, net sugebėjau save nustebinti. Labai džiaugiuosi savo progresu, savo vieta, kur esu dabar kaip žmogus, kaip sportininkė.

Manau, padėti geri pagrindai ateičiai. Norisi tobulėti ir judėti į priekį“, – teigė į Vilnių grįžusi R. Meilutytė.

– Kokių reakcijų ir kiek sulaukėte palaikymo po pergalės Europos čempionate?, – spaudos konferencijoje buvo paklausta R. Meilutytė.

– Be galo didelis palaikymas. Labai daug jo ir esu labai dėkinga už jį. Gera sulaukti jo ir laimint, ir pralaimint.

– Pati minėjote, jog svarbiausia mėgautis procesu, kiek malonumo suteikia skambantis Lietuvos himnas?

– Kai stovėjau ant pakylos, šįkart mintyse kartojau himno žodžius. Galbūt pirmą kartą taip. Pagalvojau, turime labai gražius himno žodžius.

Didžiulė garbė stovėti ant prizininkių pakylos ir priminti pasauliui apie mūsų mažytę šalį, kokie esame stiprūs ir galingi.

– Kas buvo sunkiausia sugrįžtant į plaukimo viršūnę?

– Pats procesas. Priėmus sprendimą niekas dar neišsisprendžia. Tą sprendimą iš naujo turi priimti kiekvieną dieną. Tą sunku padaryti, kai greta yra įvairių kitų veiklų ir pasirinkimų.

Tas pats ir fizinis nuovargis. Paskutiniu metu daug dirbau ties susikaupimu, buvo sunku išlaikyti dėmesį kažkokiam vienam dalykui. Pasikartosiu, tai procesas.

– Kokią įtaką šis sėkmingas sezonas turi kalbant apie sprendimus ateityje?

– Toliau noriu tęsti tai, ką darau dabar. Buvo smagios varžybos ir pasisėmiau daug teigiamų dalykų. Galbūt tai padeda tęsti tai, ką darau – plaukti toliau ir stengtis tobulėti.

– Minėjote, jog pavyko nustebinti save, turite omeny pagerintą asmeninį rekordą 50 m plaukimo krūtine rungtyje?

– Tikrai nesitikėjau. Jautėsi kažkoks nuovargis, nesijaučiau geriausios formos. Įdomi patirtis – pasiekti tokį rezultatą jaučiantis ne geriausios formos.

– Aukso medalį įteikė buvęs plaukimo federacijos vadovas Tomas Kučinskas, gal galite atskleisti, ką palinkėjo, kokius žodžius jis jums ištarė?

– Tiesiog pasveikino.

– Kur norėtumėte labiausiai patobulėti?

– Noriu padidinti ištvermę. Šiaip yra daug dalykų, kuriuose norėčiau būti geresnė, kita vertus, esu patenkinta dabartine savo forma. Labai aukštų, didelių planų nėra, leisiu sau įsijausti į procesą ir viskas klostysis natūraliai.

– Žvelgiant į priekį, šiemet kalendoriuje rudenį – pasaulio taurės etapas, gruodį – planetos pirmenybės (25 m baseine) Australijoje. Gal turite likusių metų savo varžybų planą?

– Trumpo baseino čempionatas – Australijoje, tai reikalauja geros aklimatizacijos, nežinau, ar verta, galimai praleisiu.

Pasaulio taurės etapai – horizonte, pailsėjusi, grįžusi į baseiną apsispręsiu. Kodėl gi ne, pasaulio taurės etapuose yra smagu sudalyvauti. Gera proga pasipraktikuoti varžybų eigą.

Romoje pradžiugino Andrius Šidlauskas, iškovojęs pirmą apdovanojimą elitinėse suaugusiųjų varžybose. 25-erių panevėžietis finišavo trečias 100 m plaukimo krūtine finale.

Pirmą kartą aukščiausio rango varžybose (50 m baseine) ant prizininkių pakylos lipo ir 20-metė Kotryna Teterevkova: vilnietė 200 m plaukimo krūtine finale iškovojo bronzą.

Romoje vykusiame Europos čempionate Lietuvai atstovavo devyni mūsų šalies plaukikai: Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Erikas Grigaitis, Tomas Navikonis, Danas Rapšys, Aleksas Savickas, Andrius Šidlauskas, Tomas Sungaila ir Daniil Pancerevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją