21-erių metų M. Alekna naktį iš sekmadienio į pirmadienį pagerino ilgiausiai gyvavusį lengvosios atletikos pasaulio rekordą – diską švystelėjęs 74,35 metro nukarūnavo nuo pat 1986-ųjų vasaros ramiai sau rekordininko soste sėdėjusį vokietį Jurgeną Schultą.

Po to, kai M. Alekna galiausiai nugvelbė jo rekordą (jį dar turi patvirtinti Tarptautinė lengvosios atletikos federacija), J. Schulto telefonas užkaito nuo skambučių.

Pirmasis legendinį sportininką apie pasikeitusį jo statusą informavo taip apt buvęs disko metikas Marcusas Munchas.

„Ši rytą aš pakėliau savo žmoną šiais žodžiais: „Dabar tu namuose turi buvusį pasaulio rekordininką“, – portalui leichtathletik.de pasakojo pats į visą situaciją ramiai ir net su šiokiu tokiu humoru žvelgiantis 63-ejų metų vyras.

„Turėjau 38-erius metus tam pasiruošti. Buvo keli vyrukai, kuriems tai galėjo pavykti ir anksčiau – Virgilijus AleknaGerdas Kanteris ar Robertas Hartingas. Kartais tiesiog sąlygos tam nebuvo tinkamos, o dabar visas sukrito taip, kaip reikėjo“, – dėstė J. Schultas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją