Jo rezultatas – 1 min. 59,38 sek.

Pergalę iškovojo PAR plaukikas Matthew Satesas - 1:57:72 min., antras finišavo amerikietis Kieranas Smithas (1:58:98).

Šeštadienį iškovotas medalis – 8-as šių metų pasaulio taurės etapuose. Berlyne jis iškovojo du aukso (200 m ir 400 m l. st.) ir sidabro (200 m kompleksiniu būdu) medalius, Atėnuose – taip pat du auksiniai apdovanojimai (200 m ir 400 m l. st.) ir bronza (200 m kompleksiniu būdu), Budapešte penktadienį užėmė 3-ią vietą 400 m rungtyje.

Ryte vykusioje atrankoje vienas iš Lietuvos rinktinės lyderių distanciją įveikė per 2 min. 0,05 sek. ir nusileido tik Pietų Afrikos Respublikos atstovui Matthew Satesui (1:59,78).

Šeštadienį 100 m krūtine rungtyje nestartavo Rūta Meilutytė. Praėjusiame etape šioje rungtyje Atėnuose ji iškovojo auksą.

Kaip ltuswimming.com informavo treneris Tadas Duškinas, varžybose plaukikę stabdo pakilusi temperatūra.

Londono olimpinė čempionė vis dar pretenduoja į trigubą karūną ir 10 tūkst. JAV dolerių prizą 50 m plaukimo krūtine rungtyje. Šios rungties atranka ir finalas vyks sekmadienį.

Geriausiai iš lietuvių šis pasaulio taurės sezonas klostosi D. Rapšiui.

Po dviejų etapų surinkęs 107,1 taško bendroje vyrų įskaitoje jis užima penktą vietą. Moterų grupėje R. Meilutytė su 70,2 taško kol kas rikiuojasi 16-a iš 80-ies taškus renkančių sportininkių, o A. Šidlauskas tarp 92-jų klasifikuotų plaukikų yra 36-as.

Tiek D. Rapšys, tiek R. Meilutytė yra laimėję tą pačią plaukimo rungtį abiejuose varžybų etapuose. D. Rapšys Berlyne ir Atėnuose nugalėjo vyrų 200 ir 400 m plaukimuose laisvu stiliumi, o R. Meilutytė abu kartus buvo greičiausia moterų 50 m krūtine rungtyje.

Jei lietuviams pavyks pakartoti šiuos pasiekimus ir Budapešte, jiems atiteks vadinamoji triguba karūna ir 10 tūkst. JAV dolerių siekianti premija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją