„Šviesos“ komandą papildė ir nuo šiol vyriausiojo trenerio pareigas eina Gintaras Paškevičius. Šis rankinio specialistas iš Vilniaus „Tauro“ sporto mokyklos į komandą atsivedė ir savo auklėtinius: Ramunį Rosvaldą (kairysis pusiau kraštas, ūgis – 204 cm), Simą Stankevičių (linijos žaidėjas, 200 cm), Paulių Grigelį (vartininkas, 198 cm), Jovydą Jurevičių (linijos žaidėjas, 196 cm), Dovydą Kuodį (linijos žaidėjas, 194 cm) ir Igną Kuprevičių (kairysis pusiau kraštas, 192 cm).

„Visi jie gimę 1996 metais. Tai jauni ir perspektyvūs žaidėjai“, – pabrėžė VHC „Šviesa“ antrasis treneris Antanas Taraskevičius.

Taip pat „Šviesa“ pasistiprino ir patyrusiu žaidėju – 1974 metais gimusiu Petru Raumėnu (dešinysis pusiau kraštas, 196 cm). Jis pastaruosius metus legionieriaus duonos ragavo Italijoje. Buvusios jo komandos: „Šviesa“, Kauno „Lūšis“, „Westmanayerio IBV“ (Islandija), „Ankaros ASKI“ (Turkija), „Sassari“ ( Italija), „Bologna UNITED“ (Italija), „Teknoelektronika Teramo“ (Italija) ir „Ambra“. (Italija).

„Tai bus mūsų gynybos ramstis. Tikimės, kad jis perduos savo patirtį jaunimui. Šiemet mūsų ekipa bus tarsi jaunimo ir patyrusių žaidėjų lydinys“, – pabrėžė A. Taraskevičius.

Jam antrino komandos vyriausiasis treneris Gintaras Paškevičius.

Petras yra aukštas antros linijos žaidėjas. Patyręs, ilgą laiką rungtyniavęs Italijos rankinio lygoje. Manau bus didelė paspirtis komandai tiek gynyboje, tiek puolime.“

Visgi ekipoje neišvengta ir skaudžių praradimų: ekipą paliko rezultatyviausias „Šviesos“ žaidėjas Vaidas Trainavičius ir gynybos ramstis Domantas Čuplinskas. Vaidas išvyko rungtyniauti į Olandiją, o Domantas – į kitą Lietuvos sostinės ekipą – HC „Vilnius“.

„Komanda prarado savo smegenis – įžaidėją V. Trainavičių. Tai - didelė netektis“, – pabrėžė A. Taraskevičius.

VHC „Šviesa“ dar rugpjūčio mėnesio pabaigoje įrodė, kad jie gali ir tokios sudėties galingai kautis. Tris dienas Vilniuje vykusiame tarptautiniame vyrų rankinio „Erima“ taurės turnyre iškovojo sidabro medalius, nusileidę tik svečiams iš Baltarusijos – HC „Gomel“ ekipai.

Vilniečiai minėtame turnyre iškovojo 5 pergalės iš 6 galimų. VHC „Šviesa“ rezultatu 27:22 (14:13) įveikė HC „Vilnių“, rezultatu 30:22 (17:11) palaužė Kauno „LSU-Lūšį“, rezultatu 29:25 (14:14) įveikė Pasvalio „RSK Rankininką“ ir rezultatu 24:21 (11:11) nugalėjo Varėnos „Ūlą“, tačiau svečiams iš Baltarusijos HC „Gomel“ ekipai nesugebėjo sudaryti pernelyg rimtos konkurencijos – 12:21 (7:10).

Taip pat vilniečiai draugiškose rungtynėse susitiko su svečiais iš Moldovos – Kišiniovo „Olimpus – 85“ komanda. Tai Moldovos čempionai, Europos taurės kvalifikacinių varžybų dalyviai. Rungtynes po permainingos kovos vos 2 įvarčių skirtumu – 39:37 (19:13) laimėjo Kišiniovo rankininkai.

VHC „Šviesa“ naujam rankinio sezonui pradėjo ruoštis nuo rugpjūčio 1 dienos.

„Daug dirbame, treniruojamės po du kartus per dieną. Plušame iš peties, kad kuo geriau pasiruoštume Lietuvos rankinio lygos (LRL) ir Baltijos rankinio lygos (BHL) čempionatams“, – sakė A. Taraskevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)