R. Meilutytės treneris Jonathanas Ruddas mano, kad lietuvė netgi gali tapti geriausia visų laikų plaukike.

„Rūta tikrai gali tapti geriausia visų laikų sportininke plaukimo krūtine rungtyje. Ji jau prieš keletą savaičių galėjo pagerinti 50 metrų plaukimo krūtine pasaulio rekordą, tačiau tuomet sąlygos nebuvo pačios palankiausios. Tačiau iki pasaulio rekordo pritrūko vos 0.16 sekundės ir tai parodo, kad ji jau dabar yra pasaulio plaukikių elite“, - BBC televizijai pasakojo J. Ruddas.

Trenerio teigimu, R. Meilutytės ateitis priklauso nuo pačios sportininkės bei jos noro siekti dar aukštesnių rezultatų.

„Dar daug kas gali pasikeisti tiek iki Rio de Žaneiro olimpiados, tiek po jos. Viskas, ką aš galiu padaryti, tai toliau dirbti kartu su ja. Svarbiausia, kad jos noras neišblėstų“, - savo mintimis dalijosi J. Ruddas.

Išdidžiai Lietuvos vėliava papuoštais marškinėliais vilkinti R. Meilutytė BBC televizijai prisipažino, kad šiuo metu yra geros sportinės formos ir kad tikrai įspūdingi rezultatai Monake ir Barselonoje nustebino net ir ją pačią.

„Mano rezultatai kalba patys už save. Manau, kad esu pasiekusi gerą sportinę formą, tačiau ji dar gerės. Nors šiais metais esu greitesnė, stipresnė, bet tokių puikių rezultatų „Mare Nostrum“ varžybose tikrai nesitikėjau“.

R. Meilutytė liepos 28 - rugpjūčio 4 dienomis dalyvaus Barselonoje vyksiančiame pasaulio plaukimo čempionate ir tiksi, kad visas jos sunkus darbas atsipirks gerais rezultatais ir iškovotais medaliais.

„Prieš finalinius plaukimus svarbiausia atsipalaiduoti ir įsivaizduoti būsimą plaukimą. Jei būsi įsitempęs, gerų rezultatų tikrai nepasieksi, todėl reikia dėl nieko nesijaudinti ir tiesiog daryti savo darbą“, apie susikaupimą prieš svarbias varžybas kalbėjo lietuvė.

Geriausia Lietuvos plaukikė teigė esanti be galo dėkinga savo treneriui, kuris visuomet ją palaiko, būna šalia ir padeda tobulėti. R. Meilutytė taip pat pridūrė, kad draugai, šeima bei treneris po sėkmingų pasirodymų neleidžia jai užmigti ant laurų.

„Tai kad dalyvauju plaukimo varžybose, manęs nedaro išskirtine. Aš lygiai tokia pati, kaip ir kiti vaikai - mėgstu būti su draugais ir linksmai leisti laiką“, - paklausta, kaip jaučiasi ir elgiasi socialiniame gyvenime, atsakė plaukikė.

„Žinoma, norėčiau vėl iškovoti pasaulio čempionato aukso medalį, tačiau mano didžiausias tikslas yra parodyti tai, ką tuo metu galiu geriausiai, bei gerinti savo ankstesnius rezultatus. Nemėgstu pralaimėti, todėl darysiu viską, kad vėl būčiau pirma“, - savo planus atskleidė R. Meilutytė.

Prieš startą pasaulio čempionate Lietuvos plaukikė dvi dienas planuoja dalyvauti Europos jaunimo čempionate.

Visas BBC televizijos interviu su J. Ruddu ir R. Meilutyte:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)