Apie tai ir apie savo tolesnius karjeros planus 24-erių metų rusų plaukikė kalbėjo per interviu TV kanalui RT.

„Galiu pasakyti viena: mes turime planų sukurti Rusijoje savo komandą. Jau nenoriu kažkur vėl važiuoti ir pas kažką treniruotis. Priešingai, yra noras rasti gerą trenerį, kuris su manimi dirbtų Rusijoje. Tam reikia suburti sportininkų komandą. O aš dabar dar ir bijau važiuoti pas kokį nors specialistą po viso, kas man nutiko. Vėl staiga paskelbs kažkokias sankcijas ir aš liksiu viena. Kam to reikia? Noriu, kad treneris būtų mano ir iki 2020 metų olimpiados imtinai niekur nedingtų.“

Pasak J. Jefimovos, plaukikės buvęs treneris paaiškino, kodėl turėjo atsisakyti savo auklėtinės.

„Mano buvęs treneris Davidas Salo pasakė: „Julia, tarsi, jokių problemų, bet aš tiesiog negaliu daugiau dirbti su tavimi.“ Jam uždraudė bendradarbiauti su manimi“, - teigė J. Jefimova kanalui RT. - Mums nuolat kartojo, kad sportas nesusijęs su politika. Jeigu kas nors tau nepatinka, tu negali apie tai kalbėti viešai. Tai juk yra paprasčiausiai nemandagu.“

J. Jefimovai paskutinę akimirką buvo leista dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, kai tokią galimybę rusei 2016 metų rugpjūčio 4 d. suteikė Sporto arbitražo teismas (CAS) Lozanoje (Šveicarija). Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) rugpjūčio 6 d. leido J. Jefimovai dalyvauti Rio žaidynėse.

J. Jefimova 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo du medalius. Ji užėmė dvi antras vietas plaukdama 100 ir 200 metrų krūtine.

J. Jefimova yra keturiskart pasaulio čempionė plaukimo krūtine 50, 100 ir 200 metrų rungtyse.

2014 metų gegužę J. Jefimova buvo 16-ai mėnesių diskvalifikuota dėl anabolinių steroidų vartojimo. 2016 metų kovą ji vėl buvo pagauta vartojusi draudžiamą preparatą meldoniumą. Vėliau kaltinimai sušvelnėjo dėl, neva, normos neviršijusio dopingo kiekio J. Jefimovos organizme.

Tuo metu mūsiškė 19-metė Rūta Meilutytė ketina kol kas treniruotis ir gyventi gimtajame Kaune. Savo planus ateičiai ji žadėjo atskleisti vasario viduryje, kai grįš iš treniruočių stovyklos Tenerifėje (Ispanija), kur dirba su nauju specialistu Pauliumi Andrijausku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)