M. Mazuras yra tris kartus Europos čempionas (2017 ir 2018 m. – svorio kategorijoje iki 95 kg., o 2019 m. – virš 95 kg.) ir tik kas ketverius metus rengiamo pasaulio čempionato be svorio kategorijų vicečempionas (2019 m.).

Pernai Vilniuje vykusio Europos čempionato finale M. Mazuras įveikė būtent P. Žimantą, tad lietuvio pergalė tapo revanšu, o 2019-ųjų finalas – mokomąja medžiaga prieš šių metų dvikovą.

„Kovos planas buvo paprastas – kovoti visas pilnas 5 minutes, nes šį kartą buvo toks kovos formatas, – sakė į Lietuvą sugrįžęs P. Žimantas. – Per kovą reikėjo būti budriu, nes M. Mazuras pasižymi labai tikslia ir greita technika, gerai smūgiuoja tiek rankomis, tiek kojomis.“

20-mečio žemaičio iš Akmenės „Energijos“ klubo (vadovas – Vladimiras Silvaško) ir 29 metų lenko kova vyko labai atkakliai, o jos pradžia mūsiškiui nieko gero nežadėjo. Lenkas keletą kartų žemais smūgiais į kojas išmušė lietuvį iš pusiausvyros.

„Kovos pradžia ir ne tik ji buvo jo naudai. Stengiausi kontratakuoti, atsakyti tais pačiais smūgiais, kiek rečiau, bet stipresniais, – apie kovą pasakojo P. Žimantas. – Smūgiams į kojas rengėmės prieš varžybas, treniravomės, kaip reikėtų juos blokuoti. Kartais pavykdavo, o kartais nespėdavau.“

„Kokoro cup“ turnyre pergalę buvo galima pelnyti tik tokiu atveju, jei vienam iš atletų varžovą pavykdavo pasiųsti į nokdauną ar nokautą. P. Žimantas su M. Mazuru vienas kitą ilgai drebino galingais smūgiais, bet maksimaliai sėkmingo epizodo nė vienam sukurti nesisekė.

Jis nutiko, kai jau atrodė, kad kova pasibaigs lygiosiomis. Iki jos pabaigos likus vos 19 sekundžių, lietuvis kelio smūgiu į galvą privertė varžovą griūti ant tatamio.

Kovą tiesioginiame eteryje komentavę specialistai pastebėjo, kad ant tatamio pažiro du nuskelti M. Mazuro dantys, tačiau lenkas beveik akimirksniu pašoko ant kojų ir pademonstravo norą tęsti kovą lyg nieko nebūtų nutikę.

Tai paveikė ir arbitrus, kuriuos tik po akimirkos tatamio teisėjas nusprendė sukviesti pasitarimui. P. Žimantas tuo metu taip pat nedemonstravo jokio džiaugsmo dėl sėkmingai atlikto veiksmo.

„Smūgis keliu buvo pasirinktas tik todėl, kad abu buvome pavargę ir kovos pabaigoje viskas priklausė nuo to, kas padarys tikslesni smūgį. Šį kartą padėtis susiklostė mano naudai, – pasakojo lietuvis. – Atsimenu tik tiek, kad pataikiau keliu ir jis nukrito. Tada vienintelė mintis tokia: „Va, geras dalykas, kad nukrito, turėsiu šiokį tokį pranašumą.“ Vis dėlto, kai jis taip greitai atsikėlė, sudvejojau, ar tai taps kokiu nors pranašumu.“

Teisėjai po pasitarimo vis dėlto nusprendė užfiksuoti M. Mazurui nokdauną, o po keliolikos sekundžių P. Žimantas galėjo džiaugtis įspūdinga pergale.

„Dar stovėdamas ant tatamio suvokiau, kad laimėjau kovą, tačiau reikės daug laiko, kad suprasčiau, kaip ir prieš ką laimėjau, – sakė akmeniškis. – Deja, neteko pasikalbėti su M. Mazuru po kovos, tačiau vienas kitam visada rodome pagarbą, per kovą vienas kito atsiprašome, jei netyčia pataikome į draudžiamas vietas.“

Dabar P. Žimantas gali kiek atsikvėpti, o artimiausia proga jį išvysti ant tatamio turėtų būti Lietuvos čempionate, kuris vyks jau 2021-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)