Prieš kelias dienas sportininkui buvo atlikta operacija, gydytojų diagnozė negailestinga: du mėnesiai gipse, vėliau iki pusmečio truksianti reabilitacija.

33-ejų Donatas Imbras apie karjeros pabaigą buvo paskelbęs prieš kelerius metus, bet galiausiai nusprendė sugrįžti – tam, kad padarytų tai, iki šiol pavyko padaryti tik vienam lietuviui, Pauliui Klapatauskui: tapti pasaulio kiokušin karatė čempionu.

„Tiek traumų turėjęs, tiek nuopolių matęs, kad net neišeina nervintis. Traumos – natūrali sportininko gyvenimo dalis. Žinoma, nėra smagu. Žinojau, kad galiu gerai pasirodyti čempionate. Bet dabar stengiuosi apie tai negalvoti. Esu gyvas ir sveikas, trauma nėra tragedija. Ar verksi, ar emocingai reaguosi – vis tiek nieko nepakeisi“, – SportIN.lt sakė D. Imbras.

Sportininkas juokais stebėjosi, kad šįkart „pavedė“ kairė koja.

„Kiek esu turėjęs bėdų su kojomis – lūžiai, patempimai, visuomet jos nutikdavo dešinei kojai. Pirmą kartą traumavau kairią“.

D. Imbras nedrįso prognozuoti, ar ši trauma padės paskutinį tašką jo karjeroje.

„Negalvoju apie tai, ar dar dalyvausiu varžybose. Jei sveikata leis, kodėl gi ne? Mano gyvenimas pašvęstas sportui. Visada sportuosiu, tik neaišku, kokiame lygyje. Tai priklausys nuo sveikatos“.

Pasaulio čempionatas sostinės „Siemens arenoje“ vyks balandžio 13-14 dienomis. Sunkiausio svorio (virš 80 kg) kategorijoje Lietuvai, iškritus D.I mbrui, atstovaus trys kovotojai: Valdemaras Gudauskas, Edgardas Sečinskis ir Lukas Kubilius, kuris taip pat laikomas vienu favoritu į aukso medalį.