25-erių sportininkė ketvirtadienį iškovojo aukso medalį 50 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje (25,52 sek.), o penktadienio rytą startavo savo įprastoje 100 m plaukimo krūtine rungtyje, atkarpą įveikė per 1 min. 8,42 sek., tarp 25 šios rungties dalyvių atplaukė antra ir iškopė į finalą.

Ją 100 m plaukimo krūtine atrankos plaukime aplenkė 20-metė vilnietė, Lietuvos rekordininkė Kotryna Teterenkova – 1 min. 8,09 sek.

Po atrankos plaukimo penktadienio rytą R. Meilutytė su į Klaipėdos baseiną atvykusiais žurnalistais bendrauti nepanoro.

Praėjus kelioms minutėms po atrankos plaukimo, ją pastebėjus baseino balkone besišnekučiuojančia su Lietuvos rinktinės treneriu Žilvinu Ovsiuku, ir „Vakarų ekspreso“ žurnalistui pabandžius juos nufotografuoti, ši pratrūko emocijomis.

„Ar jums patiktų, kad aš jus sekiočiau ir filmuočiau?“, – piktu veidu ir greita agresyvia eisena link žurnalistų pradėjo eiti R. Meilutytė.

Žurnalistams atsitraukus į šoną, atsiprašius ir pasakius, kad tiesiog dirba savo darbą, emocijos kiek nurimo.

R. Meilutytei išėjus į rūbinę, žurnalistams pavyko pakalbinti Lietuvos rinktinės vyriausiąjį trenerį Ž. Ovsiuką.

Šis teigė, kad šiandienos R. Meilutytės pasirodymą vertinti dar anksti, kadangi viskas spręsis finale vakare.

„Palaukime ir matysime vakare. Esmė, kad ji nori plaukti ir nori toliau dalyvauti varžybose“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Lietuvos plaukimo čempionatas yra įtrauktas į oficialius Tarptautinės vandens sporto federacijos (FINA) ir Europos plaukimo lygos (LEN) varžybų kalendorius, tad visi Klaipėdoje startuojantys plaukikai gali vykdyti normatyvus į svarbiausias sezono varžybas, tarp jų ir pasaulio bei Europos plaukimo čempionatus.

„Normatyvas yra 1 min. 7 sek. Nedarome spaudimo ar kažko, kad Rūta būtinai turi įvykdyti normatyvą“, – paaiškino treneris Ž. Ovsiukas.

Ketvirtadienį R. Meilutytė 50 m laisvo plaukimo stiliaus rungties finale distanciją įveikė per 25,52 sek. Sidabro medalį iškovojo Latvijos plaukikė Ieva Maluka (25,90 sek.), bronza atiteko Smiltei Plytnykaitei (26,39 sek.).

Klaipėdoje nuo antradienio vykstančiame atvirajame Lietuvos plaukimo čempionate varžosi beveik 280 dalyvių. Lietuvos plaukikams čia konkurenciją palaiko sportininkai iš kaimyninės Latvijos, Izraelio ir Ukrainos.

Lietuvos plaukimo federacija primena, kad pasaulio čempionato „A“ normatyvus sėkmingai yra įvykdę Danas Rapšys (200 ir 400 m l. stiliumi), Andrius Šidlauskas (100 ir 200 m krūtine), Rūta Meilutytė (50 m krūtine) ir Kotryna Teterevkova (50, 100 ir 200 m krūtine). Sportininkai normatyvus FINA patvirtintose varžybose dar gali vykdyti iki gegužės 15 dienos.

Kartu su Lietuvos čempionatu užsibaigs mūsų plaukikų atrankos į LEN Europos jaunimo čempionatą, Europos jaunimo olimpinį festivalį, LEN Europos plaukimo čempionatą ir FINA pasaulio jaunimo čempionatą.