Praeityje vykusiuose tarptautiniuose galiūnų turnyruose Marijampolėje pergalėmis džiugino ne tik šio krašto galiūnai – turnyro organizatorius Alvydas Kirkliauskas, Saulius Brusokas, bet ir kiti lietuviai – Žydrūnas Savickas, Antanas Abrutis, Vidas Blekaitis, Vytautas ir Marius Lalai.

Visgi jau septynerius metus paeiliui ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio lipo užsieniečiai. Šį kartą visų džiaugsmui jų laimėjimus nutraukė lietuvis, kraštietis Audrius Jokūbaitis, iki šio turnyre nedalyvavęs 190 cm ūgio 122 kg sveriantis galiūnas.

Audrius Jokūbaitis / Foto: Turnyro organizatoriai

Jis turnyre surinko 46,5 taško. Nuo jo 4,5 atsiliko ukrainietis Pavlo Kordiyaka, tiek pat taškų surinko ir trečiąją vietą iškovojo galiūnas iš Latvijos Janis Šleckus. Lietuvos garbę taip pat gynęs Mantas Lalas užėmė ketvirtą poziciją.

Galiūnams teko įveikti šešias be galo daug jėgos ir ištvermės pareikalavusias rungtis: kelti rąstą, kelti maišus į automobilį, įveikti atkėlimo rungtį, versti padangą, nešti svarmenį, nešti Lietuvos formos metalinį skydą. Žiūrovams buvo pristatyta dar nematyta „Heraklio laikymo“ rungtis, kuomet galiūnai laiko dvi svyrančias kolonas į šalis.

Daug emocijų suteikė abiejų lietuvių pasirodymas paskutinėje 170 kg skydo „Lietuva“ nešimo rungtyje. Pradžioje skydą 89m 78cm nunešė M. Lalas, bet jau tapo aišku, kad jis turnyro įskaitoje liks ketvirtas.

Publika stovėdama plojo visą distanciją su svarmeniu žygiavusiam A. Jokūbaičiui. Naujai pagamintą matalinį Lietuvos formos skydą jis nunešė 98 metrus ir užfiksavo šios rungties rekordą.

Galutinė įskaita:

1.Audrius JokūbaitisLietuva46,5 tšk.
2.Pavlo KordiyakaUkraina42 tšk.
3.Janis ŠleckusLatvija42 tšk.
4.Mantas LalasLietuva40 tšk.
5.Dainis ZagerisLatvija38,5 tšk.
6.Peter JuhaszVengrija33 tšk.
7.Maroš ŠtefanakSlovakija24 tšk.
8.Jiri DeimalČekija23,5 tšk.
9.Pierre MotalPrancūzija21 tšk.
10.Ervin TootsEstija12,5 tšk.
Audrius Jokūbaitis / Foto: Turnyro organizatoriai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)